Hrvatski chefovi u svojim domovima kuhaju za vas

U subotu navečer na Facebooku otvorena je nova stranica “Chef kuha doma”. Radi se o stranici koja je pokrenuta inicijativom poznatog chefa Marina Rendića, chefa zagrebačkog bistroa Apetit, kojemu se pridružila elita domaćeg kulinarstva.
Stranica je u svega nekoliko dana prikupila gotovo pet tisuća pratitelja koji žele naučiti ili usavršiti svoje kulinarske sposobnosti od najboljih hrvatskih chefova.
Cilj inicijative je približiti vrhunsko kuhanje vrhunskih chefova široj publici, odnosno potaknuti ljude da bolje kuhaju u danima kada su primorani ostati doma radi situacije s koronavirusom.

Osim Marina Rendića na stranici ćete moći vidjeti kako u svojim kuhinjama kuhaju svima poznati hrvatski chefovi poput chefa Laganinija Hrvoja Zirojevića, chefa Pelegrinija Rudolfa Štefana, chefa zagrebačke Agave Belizara Miloša, chefa Noela Gorana Kočiša, chefova Mate Jankovića i Ivana Pažanina, chefa Teo Ferneticha iz San Rocca u Brtonigli, chefa Ante Božikova iz Konobe Opat te chefa Pere Savanovića.

Među prvima na stranici mogli smo vidjeti kako chef Pero Savanović priprema rižoto od šparoga te tjesteninu aglio olio, zatim Marina Rendića kako priprema juneće polpetice sa kremom od krumpira. Ante Božikov pripremao je, kako je i sam rekao – “daily catch” ugora u savuru, te srdele u marinadi u svojoj konobi u uvali Opat na otoku Kornatu, vjerojatno najboljoj i najsigurnijoj lokaciji za izolaciju ovih dana.
Kako se ne biste prepali i mislili kako niste dorasli jelima koje pripremaju tako vrsni chefovi, uvjeravamo vas da se radi o jako jednostavnim jelima prilagođenim gotovo svim ljubiteljima kuhanja.

Zapratite stranicu Chef kuha doma i naučite finese od vrhunskih chefova kako biste pripremili svojim ukućanima jelo poput onih iz najboljih hrvatskih restorana.

Foto: Facebook stranica Chef kuha doma

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0