Hotel Lola još je jedan razlog zašto biste ovog ljeta trebali posjetiti Slavoniju

Vukovar je prošle godine dobio novu atraktivnu lokaciju, kako za domaće goste, tako i za turiste. Radi se o restoranu i hotelu Domestic house Lola, a nalazi se u samoj jezgri grada Vukovara.
Ukoliko ste poželjeli posjetiti obnovljeni vukovarski Vodotoranj, upoznati istok Hrvatske i neke važne povijesne trenutke grada na Dunavu, možda je ovo ljeto prava prilika za to.
Vlasnik Lole je Krešimir Grubišić, ugostitelj koji je u ovome poslu već duže vrijeme, a sada je svoj biznis odlučio dovesti i u rodni grad. Lola je službeno otvorena u godini koja je obilježila početak pandemije. To je svakako jedan izazovan početak, posebno za gastronomiju, dok ova ljetna sezona donosi nadu i optimizam za naš kontinentalni turizam.
Lolina posebnost leži u tome što se zapravo radi o palači. Palača, u kojoj je prostor smješten, je sagrađena početkom 20. stoljeća prema projektu poznatog vukovarskog arhitekta Frana Funtaka, a nalazi se u središtu barokne jezgre grada Vukovara.
Slavonija, Srijem i Baranja poznati su po tradicionalnim delicijama i jelima. Nešto od takve ponude možete očekivati i  u Loli, a to su svakako taške i langoš. Za one koji nisu upućeni u slavonske specijalitete, taške predstavljaju punjene jastučiće, mogle bi biti ekvivalent talijanskim raviolima, dok je langoš pecivo od prženog tijesta.
Za one koji vole eksperimentirati i jesti svjetsku ponudu na istoku Hrvatske, možete kušati brassato od divljači s domaćim kroketima.
Također, pozitivan aspekt poslovanja leži u tome što surađuju s malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima od kojih svakodnevno nabavljaju svježe sastojke za svoje delicije. To svakako predstavlja jedan pozitivan trend domaće proizvodnje na istoku naše zemlje.
Ono što nas je, također, očaralo je – interijer. Antikni prostor s visokim stropom i koketiranje s modernim dizajnom koji se proteže cijelim restoranom, barom i hotelskim sobama je istinski impresivna priča o odličnoj prenamjeni i transformaciji prostora.
Iskoristite nadolazeće tople dane za posjet kontinentalnoj Hrvatskoj i uživajte u tradicionalno dobroj i kvalitetnoj hrani, antiknom prostoru i blizini Dunava.
Domestic House Lola se nalazi u Ulici dr. Franje Tuđmana 7.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0