High street vs. dizajnersko: Sako à la Balenciaga za prvi radni tjedan u 2021. godini

Blagdani, koji su bili obilježeni i lijepim i tužnim, su iza nas, a “zovu” nas nove radne pobjede. Početak godine uvijek je označen kao fresh start, puni elana ulazimo u ured, počinjemo s ostvarivanjem godišnjeg plana, a iako je to ove godine u cijeloj situaciji poprilično teško, ne damo se obeshrabriti. U ponedjeljak ćemo ponovno navući poslovnu odjeću i nadati se najboljem, a ponekad nam je svim potrebna inspiracija ili motivacija nekim komadom, power suitom koji će u nama probuditi želju da rasturimo prvi radni tjedan u Novoj godini.

Zara

A baš smo takav komad pronašli u novoj kolekciji španjolskog high street brenda Zara – karirani sako duže siluete koji naglašava struk. Model je to koji jako nalikuje sada već ikoničnom sakou modne kuće Balenciaga pod nazivom “Hourglass”, a koji je nevjerojatno tražen otkako je predstavljen prije nekoliko sezona. Tajna je u tome što stvara iluziju figure pješčanog sata, kakva god ona u stvarnosti bila, a sako je izrađen od mješavine vune i viskoze. Krasi ga houndstooth uzorak, nešto dužna silueta (zbog koje se može nositi i umjesto kaputa), raskošna kragna te crni gumbi.

Balenciaga

I dok cijena dizajnerskog komada iznosi 2250 eura, cijena sakoa s potpisom španjolske Zare, koji je dostupan za kupnju u Hrvatskoj je 299,90 kuna. Sako je perfektno krojen te ga krasi dvoredno kopčanje i nešto sitniji crno-bijeli karirani uzorak nego što je onaj na dizajnerskom komadu. Duže je siluete te izrađen od mješavine poliestera i viskoze, a također stavlja naglasak na struk.

Zara

Iako pomalo stroga forma ovog modela nalaže da ga nosimo u formalnim, poslovnim prigodama, nema razloga da sako ne iskombinirate i sa svojim omiljenim trapericama i hoodiejem te u bilo kojoj drugoj casual varijanti. Ovaj je sako po pristupačnoj cijeni dobar ulov i zato što ga, osim zimi kao jedan od slojeva ispod kaputa, u proljeće možete nositi umjesto jakne.

Osim toga, krasi ga i karirani print te kombinacija crne i bijele boje, što je recept koji nikad ne izlazi iz mode. Stoga, treba li vam motivacija za nove radne pobjede u obliku novog sakoa, predlažemo da to bude baš ovaj high street model zbog kojeg nećete ostaviti novčanik da zjapi prazan, a ne biste trebali ni osjećati grižnju savjesti prilikom kupnje jer je riječ o iznimno efektnom modelu koji neće izaći iz mode.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0