Harry Styles ima album godine, a Beyoncé oborila rekord na Grammyjima!

Sinoć je u Los Angelesu održana dodjela najvažnijih glazbenih nagrada na svijetu – Grammyja, na kojoj je posebno slavila glazbena diva Beyoncé koja se upisala u povijest kao rekorderka u osvajanju tih nagrada kada je pokupila četiri kipića od devet nominacija.

Jednu od najvećih nagrada večeri kući je odnio britanski glazbenik Harry Styles koji je za album “Harry’s House” osvojio Grammyja za album godine. Prilikom primanja nagrade izjavio je da je inspiriran sa svakim glazbenikom koji je bio nominiran s njim u toj kategoriji, među kojima su bile i Beyoncé, Adele, Lizzo te Kendrick Lamar i Bad Bunny koji su, pak, osvojili glazbene nagrade u drugim kategorijama. Stylesu je nagradu uručila Reina, prabaka ogromne obožavateljice glazbenika koja je postala slavna na TikToku kad je u videu koji je njezina praunuka potajno snimala pohvalila svaki aspekt njegove karijere i osobnosti te ga proglasila najvećom zvijezdom današnjice.

Lizzo

Pjevačica Lizzo odnijela je kući nagradu za pjesmu “About That Time” za najbolju snimku, dok je nagradu za pjesmu godine primila Bonnie Raitt “Just Like That”. Najbolja nova glazbenica je Samara Joy, a najbolji solo pop nastup imala je Adele s pjesmom “Easy On Me”. Britanci su dominirali pop kategorijama jer su nagradu za najbolji duo pop nastup osvojilo Sam Smith i Kim Petras za pjesmu “Unholy”, dok je Styles primio kipić za najbolji pop album.

Bonnie Raitt

Najbolju dance/eletro izvedbu imala je Beyoncé s pjesmom “Break My Soul”, a u istoj kategoriji osvojila je i kipić za album godine “Renaissance”. Osvojila je nagrade i za najbolju r’n’b pjesmu “Cuff It”, kao i nagradu za najbolju tradicionalnu r’n’b izvedbu “Plastic Off The Sofa”. R’n’b diva sveukupno kod kuće ima 32 nagrade Grammy, a prvu nagradu večeri nije primila na pozornici jer je navodno zapela u prometu.

Beyoncé

U kategoriji rap glazbe dominirao je Kendrick Lamar koji je kući odnio kipiće za najbolju rap izvedbu i najbolju rap pjesmu za “The Heart Part 5” te najbolji rap album za “Mr. Morale & The Big Steppers”. Nagradu za najbolju melodičnu rap izvedbu osvojili su Future, Drake i Tems za “Wait For U”.

Listu svih laureata sinoćnje dodjele nagrada Grammy možete vidjeti na ovom linku.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0