
Francuski štih u srcu Omiša: Mjesto koje morate posjetiti ovog ljeta
Ako ste ovog ljeta u potrazi za posebnim slatkim iskustvom, uputite se prema Omišu; malom dalmatinskom gradiću u kojem se krije prava gastro dragocjenost. Slastičarnica Gemelli o kojoj smo već ranije pisali unosi dašak Pariza na jadransku obalu kroz kolekciju domaćih kolača inspiriranih francuskim recepturama.
Iza cijele slatke priče stoji Doris Pecić, koja se usavršavala u Italiji i Gourmandise Lab-u ( poznatom po gostovanju svjetskih poznatih slastičara kao što su jedan od omiljenih Karim Bourgie i Johan Martin i Giullaumea Maubilleaua). Taj spoj znanja, kreativnosti i lokalne strasti pretočen je u 13 jedinstvenih monoporcija koje se svakodnevno ručno pripremaju od najkvalitetnijih sastojaka.
Od klasičnih okusa do modernih iznenađenja; ovdje svatko može pronaći svoju novu omiljenu slasticu. Ljubitelji citrusa obožavat će kolač od limuna i maracuje, idealne za vruće ljetne dane, dok je čokoladna publika vjerna svevremenskom Ferrero Rocheru. Jedan od najtraženijih okusa ove sezone je Amarena; kombinacija tamnog čokoladnog moussea, kreme od vanilije i višanja koja neodoljivo podsjeća na djetinjstvo i popularni sladoled Ledolina.
A ako ste fan pistacija pripremite se na ljubav na prvi zalogaj. Kolači Miss Pistacio i Roll On, spoj pistacija s jagodama i malinama, nerijetko planu već u jutarnjim satima.
No, Gemelli nije samo o kolačima; to je i iskustvo. Elegantno uređen prostor pruža savršenu kulisu za slatke pauze, a svaki detalj u interijeru pažljivo je osmišljen kako bi upotpunio doživljaj. Doris je dokazala da Omiš ne nudi samo prirodne ljepote, već i vrhunske gastronomske užitke.
Zato, bilo da ste lokalac, slučajni putnik ili istinski hedonist; Gemelli slastičarnicu stavite na svoju must visit listu. Jer neki od najboljih francuskih kolača trenutačno se nalaze baš tamo, u srcu Dalmacije.
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: PR