Dvorac Belaj obilježio 10. rođendan vinarije elegantnom proslavom u Noelu

U prekrasnom ambijentu jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, Noela, održana je veličanstvena proslava desete godišnjice vinarije Dvorac Belaj. U samo deset godina vinarija je stekla brojne poklonike, osvojila mnogobrojne nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima poput Vinistre i Decantera, te je u čak devet linija vina prisutna u svim boljim hrvatskim restoranima i hotelima te na pet međunarodnih tržišta.

Posebnost vina Dvorac Belaj leži upravo u činjenici da se radi o jedinim château vinima u Hrvatskoj, što znači da proizvodnja vina dolazi isključivo od grožđa iz povijesnog vinograda oko dvorca, dok se na samom posjedu vrši prerada te odležavanje vina.

Imanje Belaj, koje supružnici Belay vode u partnerstvu s obitelji Ivić, od samih početaka je vezano uz vinarstvo. Tako je temeljno zdanje, dvorac Belaj, sagrađeno još 1575.godine te su iste godine zasađeni prvi vinogradi. Uza sve povijesne promjene, dvorac, te nešto novije susjedne zgrade, oduprle su se vremenu i trenutno čine jedan od najljepših posjeda u regiji s pogledom na netaknute zelene padine Učke, 12 hektara vinograda i spektakularnim glavnim objektom – dvorcem Belaj.

Vinarija Dvorac Belaj utemeljena je 2012., nakon što ju je preuzela obitelj Belay te krenula u projekt obnove i revitalizacije. Uz predan trud vrhunskog tima stručnjaka, vinarija postaje nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje i poznavatelje vina. Vina Dvorac Belaj proizvod su predanosti naobrazbi, radu i poštivanju tradicije ukupnog tima Dvorca Belaj s ciljem da tržištu ponude jedinstven i nezamjenjiv proizvod.

Sommelier vinarije, inače sommelierski viceprvak Hrvatske, Josip Orišković, rođendansku večer je započeo poznatim koktelom – New York Sourom – kojeg je obogatio kapima merlot noira iz magnum boce Dvorca Belaj 2017. godine. Nakon vinskog koktela, predstavljen je i novi proizvod koji će na tržištu biti tek iduće godine – pjenušavo vino Blanc de Noir Dvorac Belaj.

Prigodno, svaki gost sa sobom je ponio bocu iz limitirane prve serije vina Dvorac Belaj, malvazije iz 2012.godine, donesene iz arhive baš za ovu priliku. Stil kojim se radila ova prva malvazija je i dalje dominantan u vinogradu i podrumu Belaja. Odležane malvazije, školovane u slavonskom hrastu na finim talozima i u drugom desetljeću će biti potpis vinarije.

Vrhunski chef restorana Noel, Bruno Vokal, pripremio je čak 25 pozdrava iz kuhinje, od tekućeg crnog istarskog tartufa, domaće kobasice u kadifu do pralina od foie grasa sa chutneyem od naranče. Uz glazbu i paljenje lampice najljepšeg Adventa u Europi, bila je to uistinu čarobna noć za sve prijatelje i partnere vinarije kao i najava još puno lijepih, svijetlih i pjenušavih rođendana.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0