Donosimo pregled najvećih trendova za zaručničko i vjenčano prstenje u 2023.

Godina iza nas je srušila sve rekorde kad je broj održanih vjenčanja u pitanju, a taj će se trend vrlo vjerojatno nastaviti i u 2023. godini. Svaka je godina obilježena novim bridal trendovima, trendovima u uređenju vjenčanja, ali i u zaručničkom i vjenčanom prstenju. Iako se većina odlučuje za klasične modele, jer je ipak riječ o nakitu koji će se nositi svakodnevno, vrijedi istražiti aktualne trendove jer koliko god su komadi koje smo u nastavku izdvojili iz ponude butika Mamić 1970 trenutačno in, riječ je o vječnim modelima koji vam nikad neće dosaditi.

Prstenje u boji

Trend koji se možda najviše ističe ove godine, jer je ovo prstenje izgledom najrazličitije od ostalog dijamantnog prstenja, je zaručničko prstenje s kamenjem u boji. Ovo svakako nije novost, porastu potražnje za prstenjem sa safirima svjedočili smo i prije nekoliko godina, uoči vjenčanja Kate Middleton i princa Williama. No, ove godine primjetan je porast potražnje za kamenje u svim bojama te upravo boja kamena postaje bitniji kriterij od reza, a onim hrabrijima će se zato posebno svidjeti prstenje iz kolekcija Mimosa i Margherita talijanske kuće Damiani. Odabirom prstenja s dragim kamenjem u boji može se kreirati unikatan izgled kombinacije zaručničkog i vjenčanog prstena, a pritom bi vjenčano prstenje trebalo biti što jednostavnije poput Damiani Noi2 ili D.Side modela, kako bi zaručnički prsten u potpunosti mogao doći do izražaja.

Damiani MimosaDamiani MargheritaDamiani Noi2Damiani D.SideDamiani D.SideDamiani D.Side

Toi et moi prstenje

Messika My Twin

Ovo je trend koji seže u davnu prošlosti. Priča je da je prvi toi et moi zaručnički prsten u povijesti – prsten koji se ističe kombinacijom dva kamena, istog ili različitog oblika, postavljena jedan uz drugi – odabrao Napoleon Bonaparte 1796. godine i njime zaprosio Joséphine de Beauharnais. Na njezinom su se prstenu nalazili safir i dijamant kruškastog oblika, a taj je zaručnički prsten prvi u povijesti zabilježen u ovom stilu koji simbolizira zajedništvo dvoje ljudi. Iznimno popularan odabir bio je i prošle godine, a još će dugo toi et moi prstenje biti popularan izbor za zaruke. Među najatraktivnijim primjercima s dijamantima ističe se prstenje iz kolekcija Messika My Twin, a kombinirati se može s vjenčanim Messika Gatsby modelom koji je također optočen dijamantima.

Messika My Twin Toi et MoiMessika My Twin Toi et MoiMessika My Twin Toi et MoiMessika Gatsby

Eternity rings

Damiani Luce

Prstenje koje simbolizira vječnost ističe se neprekinutim nizom dijamanata, simbolizira beskrajnu ljubav, a tradicionalno se poklanjalo za godišnjicu braka, najčešće nakon pet godina braka. No, ove godine je situacija malo drugačija i ovakav dizajn prstenja postao je sve popularnija opcija i za zaručničko (i vjenčano) prstenje. Tako, umjesto jednog, u zaručničkom prstenu možete imati i nekoliko dijamanata, a ovakav tip prstena možete pronaći u kolekciji Damiani Luce.

Damiani Luce

Ovalni i oblik kruške

Nakon što je godinama za najpopularnije slovilo prstenje s briljantnim rezom, ove godine su ovalni rez i rez u obliku kruške među najtraženijim izborom. Osim što vizualno produžuju prste i daju im dozu elegancije, ovaj dizajn je postalo popularan i zato što ga nosi jedna od najvećih trendseterica na svijetu – Hailey Bieber. I dalje je riječ o klasicima, no koji su nešto drugačiji od tradicionalnog okruglog reza – to ih čini posebnijim, iako pomak u dizajnu i nije toliko velik, pa će ih voljeti i klasičarke. Messika Joy je idealan primjer zaručničkog prstena koji se ističe svojim dizajnom, ali je i svevremenski model.

Messika Joy

Stacking zaručničkog i vjenčanog prstenja

Chaumet Josephine

Stacking nakita, odnosno kombinacija raznovrsnih komada, odličan je način za pokazivanje osobnog stila, a ako obožavate nakit i nošenje više komada odjednom, zaručničko i vjenčano prstenje ne bi trebalo biti lišeno te razigranosti. Draguljarska kuća Chaumet upravo je zato kreirala kolekcije koje su namijene baš da se prstenje međusobno nadopunjava – zaručnički s vjenčanim, a vjenčani i zaručnički s prstenom koji dobivate za godišnjicu braka. Prstenje koje si međusobno komplementira možete pronaći u Chaumet Bee My Love i Chaumet Josephine Aigrette kolekcijama.

Chaumet Bee My LoveChaumet Bee My LoveChaumet Bee My LoveChaumet Bee My LoveChaumet Joséphine AigretteChaumet Joséphine Aigrette

Zaručničko i vjenčano prstenje koje odgovara vodećim trendovima u svijetu nakita za 2023. godinu, ali koje je ujedno i vječno, možete pronaći u ponudi butika Mamić 1970 na adresi Frane Petrića 7.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Mamić 1970

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0