Halfpenny London

Otkrivamo glavne bridal trendove za 2023. godinu

Kraj godine, uvijek je obilježen predviđanjem trendova za iduću godinu, a nikome to nije više bitno od mladenki! Iako se većina za svoj poseban dan odlučuje za neki klasik koji neće zastarjeti ni kada će za 20 godina gledati fotografije s vjenčanja, nije loše ni inspirirati se bridal trendovima, a mi vam u nastavku donosimo neke od glavnih koji će vladati 2023. godine. Ako pripremate vjenčanje i još uvijek nemate niti ideju kakvu ćete vjenčanicu odabrati, obavezno nastavite scrollati, ova vas lista neće razočarati.

Vjenčanice s visokim ovratnicima

Ines Atelier (Fotografija: @daniloandsharon)

Kao jedan od trendova koji se mogu primijetiti u bridal kolekcijama brojnih svjetskih, ali i regionalnih brendova poput Ines Atelier, su vjenčanice s visokim ovratnicima. Riječ je, zapravo, o klasičnim modelu s dugim rukavima koji je najčešće izrađen od čipke, dok u donjem dijelu vječanicu možete prilagoditi svojem stilu i ukusu pa, primjerice, možete imati asimetričan ili kratak, ako se želite malo odmaknuti od klasike. Izbor je to koji su imale i Grace Kelly te Lady Kitty Spencer, a u posljednjih je nekoliko godina sve popularniji.

Prozirne vjenčanice

Jason Wu

Čini se kako će iduća godina biti idealna za netradicionalne mladenke s obzirom na to da je jedna od najpopularnijih silueta mini, haljine su ukrašene detaljima poput perja, a među najtraženijim tkaninama su one prozirne. Riječ je o nešto odvažnijem odabiru koji je, naravno, i dalje izveden tako da bi bio prikladan za ovaj poseban dan, a najčešće u fokus stavlja sitne kristaliće, perlice i sjajne ljuskice koje krase proziran materijal i čine glavni dio upečatljivog dizajna “prozirne” vjenčanice. Iako nije riječ striktno o bridal dizajneru, američki kreator Jason Wu u sklopu kolekcije za proljeće/ljeto 2023. predstavio je prozirnu haljinu koja bi se mogla svidjeti i minimalisticama, koje zaziru od sjajnih detalja na haljinama.

Kratke vjenčanice

Monique Lhullier

Ne morate se udati u ogromnoj kreaciji kako biste oduševili sve, pogotovo ako se takav tip haljine nikako ne uklapa u vaš stil. U posljednje dvije godine, na listi bridal trendova redovito se pojavljuje mini silueta, a baš su joj zbog toga dizajneri poput Monique Lhullier počeli posvećivati više pažnje. Više to nisu samo sako-haljine ili, pak, minimalističke haljine, već kreacije koje dizajnom pariraju vjenčanicama s “wow” efektom. S obzirom na to da u donjem dijelu nema baš puno prostora za igru, u gornjem dijelu bridal brendovi dali su si oduška i kreiraju fantastične modele s asimetričnim rezovima, zanimljivim izrezima na dekolteu ili, pak, off-the-shoulder siluetom.

Mašne kao glavni detalj

Rosie Assoulin

Mašne su detalj koje su se pojavile u gotovo svim bridal kolekcijama, a motiv su koji krasi vjenčanice već stoljećima. Izbor je zaista širok jer su brendovi poput Rosie Assoulin i Viktor & Rolf u potpunosti prekrili vjenčanice s mini mašnicama, dok marke kao što su Rebecca Vallance i Halfpenny London predlažu ogromnu, statement mašnu za leđima, za potpuni efekt. Mašne, također, krase i naramenice u viziji brendova Prabal Gurung i Naeem Khan, a daju dozu retro romantike svakom modelu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Rosie Assoulin, Jason Wu, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0