Dom Perignon x Lady Gaga – limitirana edicija koju morate probati!

Ovo je priča o dva kreativca – Lady Gagi i Dom Perignonu, čije je utjelovljenje Chef de Cave – Vincent Chaperon. Njihova nadahnuta suradnja obasjana je zajedničkim uvjerenjem u potpunu kreativnu slobodu. Lady Gaga druge je potaknula da sanjaju, iskušavaju mogućnosti i budu svoji, a Dom Perignon neprestano, svakom novom berbom istražuje mogućnosti stvaranja, otkrivajući harmoniju uvijek mijenjajuće prirode, klime te jedinstvenih okolnosti koje svaka godina sa sobom nosi.

Otkrivena javnosti u travnju 2021., ova suradnja istom je prerasla u umjetničku brend kampanju s ograničenim brojem skulptura koje je dizajnirala Lady Gaga. Nastavno na zajedničku kreativnu potragu, Lady Gaga je potpisala i limitiranu ediciju boce Dom Perignona iz berbe 2010 i Dom Perignon Rose iz berbe 2006, koje dolaze u ekskluzivnim vinskim sanducima. Val obavijajuće svjetlosti koja se prelijeva u duginim bojama, reflektira pad i pokret poput neodoljivog vela. Svojim mreškanjem i gibanjem, ovaj dizajnerski uradak postaje vizualna oda stvaralačkom procesu. Sam životni impuls.

Dom Perignon berba 2010

Svi stvaralački procesi suočavaju se s ograničavajućim faktorima. Za Dom Perignon to je datost berbe. Bezrezervna usredotočenost da u boci bude dosljedno svjedočanstvo svake godine, neovisno o izazovima koje ona nosi. Za 2010, označavanje berbe bio je ulog pobjednika, zahvaljujući nadahnuću i vještini. Na nosu, Dom Perignon berba 2010 podsjeća na mirisnu svježinu engleskog vrta poslije kiše i raskošnost tropskih šuma. Posjeduje i dubinu zemljanih tonova koji se potvrđuju u dodiru s nepcem, ostavljajući čvrstu, dobrodošlu trajnost.

Dom Perignon berba 2006

Dom Peringon Rose je izričita izjava slobode. Slobode koja ostavlja konvencije po strani i pomiče vlastite granice, hvatajući rumenilo grozdova pinot noira u njihovoj primarnoj blistavosti, i oblikujući njegovu životnu snagu u odvažnom i samopouzdanom srazu. Zanosan miris Dom Perignona Rose iz berbe 2006, zreo i dubok, preludij je vala koji slijedi na nepcu – istovremeno svjež i čvrst ali tako sočan. Ta srčanost s nijansama senzualnosti i tajnovitosti, vodi dalje do iznenađujuće morskog, slanog završetka.

Uz sve to, ova suradnja ima i humanitarnu svrhu. Lady Gaga je žena 21. stoljeća koja odvažno izražava svoje stavove te donosi promjene kroz svoje umjetničko stvaralaštvo, predanost i djelovanje. Zahvaljujući zakladi “Born This Way”, neprofitnoj organizaciji koju je osnovala zajedno sa svojom majkom Cyntijom Germannotta, već 10 godina predvodnica je dijaloga o osnaživanju i dobrobiti. Osim divljenja prema njezinom umjetničkom stvaralaštvu, Dom Perignon je k Lady Gaga privukla i njezina velikodušnost, a ta oboma zajednička vrijednost, pretvorila se u glavno izvorište ove suradnje.

Lady Gaga i Vincent Chaperon

Godinama je Dom Perignon u potrazi sa srodnim mu, predanim i stvaralački plodnim talentima i osobama. Tako kroz umjetničku suradnju, stavši uz stvaraoce kao što su Lenny Kravitz i zaklada “Let Love Rule”, čiji je cilj briga za zajednice u potrebi i prikupljanje sredstava, Kuća podržava njihova uvjerenja i vrijednosti koje zastupaju. Zajedno, Dom Perignon i Lady Gaga, surađuju u duhu velikodušnosti: od početka 2021. Dom Perignon pruža podršku zakladi “Born This Way” čiji je cilj stvaranje boljeg i hrabrijeg svijeta.

Kao dio te suradnje, a zajedno s Nicolom Formichettijem, kreativcem i modnim direktorom koji je konzultant za Haus of Gaga te od 2009. stvara čaroliju s Lady Gagom, nastala je ograničena serija skulptura Dom Perignon x Lady Gaga. Od samog začetka, Dom Perignon se obvezao darovati cjelokupnu zaradu ostvarenu prodajom skulptura zakladi “Born This Way”. Kreirano je 110 ekskluzivnih i numeriranih primjeraka, a sav prihod bit će doniran zakladi glazbenice.

Tako su najpoznatiji mjehurići ponovno pokazali svoj humanitarni duh, a u Dom Perignon x Lady Gaga Limited Editions berbi 2010 i Rose berbi 2006 možete uživati i vi – dostupne su za kupnju na webshopu Miva galerije vina i u vinotekama u Zagrebu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Miva galerija vina

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0