Dizajnerica nakita koju obožava Hailey Bieber

Ako postoji trendseterica koja trenutačno kroji modnu scenu i čiji se outfiti seciraju i kopiraju onda je to američka manekenka Hailey Bieber. Sve što dotakne instantno postaje it komad, a osim što nosi odjeću i modne dodatke razvikanih brendova kao što su Bottega Veneta, Magda Butrym, Saint Laurent, Alessandra Rich i Prada, ali bira i modele još neotkrivenih dizajnerskih zvijezda. Među njima je i Zuzana Spustova, dizajnerica luksuznog nakita čije prstenje Bieber ne skida s ruku.

Spustova je brend nakita pod svojim imenom osnovala u lipnju, a ranije je djelovala pod nazivom Neva. Iako je i taj brend bio uspješan, suradnja sa švedskim high street brendom Arket u 2020. godini nagnala je kreativku da razmisli o unaprjeđenju svojeg poslovanja te se iz te ideje rodio brend Zuzana Spustova.

Kako je riječ o relativno mladom brendu, još uvijek nije lansiran službeni webshop, ali to nije spriječilo trendseterice da do njezinog prstenja dolaze putem narudžbi na Instagramu ili mailom. Dizajnerica s bazom u Oslu počela je razmišljati o promjeni nakon što su narukvice, prstenje i naušnice iz suradnje s Arketom rasprodane u samo nekoliko dana, a sve je počelo kao forma psihoterapije za kreativku 2015. godine, koja se boravila s postporođajnom depresijom. Tada nije mogla ni sanjati da će tijekom re-brandinga primiti mail da je Hailey Bieber naručila prstenje iz kolekcije Audace koje je zamišljeno da se nosi zajedno i to na malom prstu.

Koristeći 18-karatno zlatno i dijamante, Spustova kreira teksturirane i pomalo skulptularne narukvice, prstenje, ogrlice i naušnice, a njezin signature komad su definitivno pinky rings, odnosno prstenje koje se nosi na malom prstu. Taj je model, lansiran 2018. godine u sklopu kolekcije Audace, bio toliko popularan da je ove godine napravila novu verziju pod nazivom Audace Transitional za koju je po prvi put koristila blijedožute dijamante. Komadi nalikuju onima iz prethodne kolekcije, ali ih krasi odvažniji dizajn, a za komade nakita s potpisom Zuzane Spustove morat ćete izdvojiti između 350 do 12 tisuća eura.

Dizajnerici je važna i održivost, pa se tako nakit izrađuje ručno u Italiji tek po narudžbi klijenta i na njega se čeka neko vrijeme. A dok ne priprema narudžbe, dizajnerica nakita radi na novim kolekcijama, koje će ugledati svjetlo dana početkom iduće godine. Malo je reći da jedva čekamo vidjeti što je pripremila, a do tad ćemo uživati u njezinim kreacijama putem Instagram profila na kojem ih redovito dijeli.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0