Dizajnerica Marija Kulušić predstavila novu kolekciju s vječnim komadima

Hrvatska dizajnerica Marija Kulušić niže uspjehe na domaćem terenu, ali i u inozemstvu. Njezinu je kreaciju, naime, prije nekoliko dana isfurala influencerica Leonnie Hanne, koja broji više od 4 milijuna pratitelja na Instagramu, a Kulušić je nedavno i predstavila novu kolekciju, onu za sezonu jesen/zima 2022/2023.

“S kolekcijom za zimu 2022/2023 htjela sam misliti na svoje afinitete, želje i potrebe koristeći tekstil i tehnike koje podsjećaju na sigurnost i dom. Stoga se u kolekciji nalaze odjevni predmeti i tehnike u kojima se i sama osjećam nesputano i prirodno s naglaskom na prirodnim materijalima”, izjavila je modna dizajnerica.

Kulušić je inspirirala i činjenica da sami sebe najčešće zanemarujemo, pa je ovom kolekcijom poželjela ugoditi – sebi. Tako si je “poklonila” cvijeće koje je oslikala na tekstilu – kamilicu koja kreatoricu asocira na livadu u blizini njezine kuće na kojoj često skuplja biljke.

U kolekciji se nalazi i košulja izrađena od prenamijenjenog heklanog stolnjaka, a svaki novi komad tog modela će se izraditi od potpuno drugačijeg uzorka s obzirom na to da se uvijek izrađuje od unikatnog heklanog stolnjaka, a upravo takav način izrade s uporišem u upcyclingu čini ove odjevne predmete jedinstvenima. Dizajnerica kroz svaku svoju kolekciju provlači poruku ekološke osviještenosti i dugovječnosti, što njezine komade čini još poželjnijima.

Kroz kolekciju se, također, provlače rese kao detalj koji naglašava pokret i nesputanost. Upravo je zato zimska kolekcija fotografirana na proljetnoj livadi koja u dizajnerici pobuđuje osjećaje slobode i nesputanosti, podsjeća je na dom i na tom mjestu može bit što god želi.

Iza kampanje stoji fotograf Denis Butorac, za šminku i kosu se pobrinula vizažistica Petra Sever, dok je Lorena Smojver iz IM studija odabrana za lice kolekcije.

Fotografije: Denis Butorac

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0