Dizajneri interijera koje pratimo za ultimativnu inspiraciju

Bilo da se trenutačno nalazite u procesu preuređenja stana ili kuće ili ste, pak, poput nas u timu onih koji non stop u glavi uređuju interijere u kojima će tek živjeti, inspiracije nikada dosta. A osim u knjigama nalazimo je i Instagramu i to na službenim profilima nekih arhitekata i dekoratera interijera čiji su nas radovi oduševili. U nastavku vam donosimo tri profila koja pratimo za ultimativnu inspiraciju za uređenje interijera i eksterijera.

Ashe Leandro (@ashe_leandro)

Njujorški studio za interijere čine arhitekt Reinaldo Leandro te dizajnerica interijera Ariel Ashe, a zaslužni su za interijere koji su ujedno djeluju opuštajuće, ali je u njima baš sve “na mjestu”. Vintage namještaj, inspiracija koju vuku iz umjetnosti i arhitekture te miks prirodnih materijala različitih tekstura i uzoraka, ono je što karakterizira prostore koje stvaraju, a koji nisu samo rezidencijalni već i komercijalni. Prije svega posebni i lijepi interijeri s urbanom vibrom, prepuni statement detalja i namještaja donijeli su im i zvjezdanu klijentelu, a samo jedan pogled na bilo koji interijer s njihovim potpisom može vas odvesti na putovanje.

Cláudia Varjão (@cauvarjao)

Ne treba nam puno, neka prostor priča sam za sebe – rečenica je arhitektice Cláudije Varjão koja stoji na stranici njezina internacionalnog studija Archi and Beyond. I zaista, projekti koje stvara san su svakog minimalista te se, najčešće, nalaze i na bajkovitim lokacijama kojima zaista ne treba puno, samo dodatno naglasiti ljepotu eksterijera uređenjem interijera. Specijalizirana je za kuće za odmor ili boutique hotele u pomalo rustikalnom stilu koji su prepuni detalja od izrađenih od drveta, ratana i ostalih prirodnih materijala u zemljanim tonovima te upotpunjeni šarenom keramikom te tkaninama u boji koje im daje poseban ugođaj.

Félix Millory Architecture (@felixmillory)

Arhitekt s bazom u Parizu sa samo 31. godinom etablirao je sebe i svoj studio FMA kao ime koje obećava. Kamen, mramor, tamno drvo i teksturirane tkanine, ali ono najbitnije – emocija, ono su čime su protkani njegovi otmjeni interijeri. U pariške stanove unosi dašak japanske arhitekture i orijentalne inspiracije, ali isto tako naglašava tradicionalne elemente francuske arhitekture – daje novi život štukaturama, mesinganim kvakama, originalnoj stolariji, parketima i kaminima, a sve oplemenjuje sa suvremenim tlocrtom i namještajem.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0