Dior Cruise kolekcija predivna je oda Italiji

Dvanaest dana bilo je potrebno kako bi se realizirala vizija Marie Grazie Chiuri o predstavljanju nove Diorove Cruise kolekcije i postavila grandiozna pozornica u talijanskoj Pugli.  Dvanaest tona materijala, 30 000 LED žaruljica te pista za koju je bilo potrebno više od dvije minute da se prohoda nažalost, nisu imali brojnu publiku.

Projekt nove kolekcije osmišljen je u studenom prošle godine, a kako su na njemu sudjelovali lokalni talijanski dizajneri, unatoč “novom normalnom”, Maria nije htjela stopirati. Upravo zato, umjesto gužve i poznatih lica koja su uvijek prisutna na Diorovim revijama, cijela pozornost bila je na odjeći i asesoaru, u čijem se stvaranju Maria vratila korijenima i inspirirala umijeću izrade i pažnji na detalje, vezenju, tekstilima te emociji obitelji u kojoj je odrasla okružena šivanjem i kreiranjem.

Puglia, u posljednje vrijeme vrlo popularna talijanska destinacija ujedno je i jedna od najsiromašnijih regija. Jedan od razloga neodustajanja bi je i taj što su na projektu radili lokalni umjetnici, plesači i glazbenici te je poseban naglasak dan na snažan ženski dizan, a Maria nije željela sve uložene sate rada baciti u vodu.

Upravo je tako Miss Dior haljina, prvi puta kreirana 1949. godine, ove godine zasjala izvezena ružama, vezenima rukama vrijednih talijanskih krojačica.

Čipka, cvijeće, romantične haljine, crna i svijetle boje ukomponirani su s kosom ispletenom u pletenice, te s puno romantičnog nakita.

Želju da ponudi dozu optimizma i nade u vremenu kada je sve nepredvidljivo Maria je ostvarila na najljepši način a mi vam donosimo naše najdraže lookove s revije.

Dior Cruise 2021

Dior Cruise 2021

Fotografije preuzete s www.dior.com

Naslovna fotografija Teresa Ciocia

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0