Čudotvorno kokosovo ulje

 

Kokosovo ulje nastaje cijeđenjem mesa kokosa, a koristi se u prehrambenoj kao i kozmetičkoj industriji. Ima antikancerogeno i ljekovito djelovanje ali i veliku nutritivnu vrijednost. Blagotvorno utječe na krvne žile i srce, ubrzava metabolizam te jača imunitet. Veoma je popularno u kozmetičkoj industriji jer utječe na izgled kože, kose i noktiju.

Kosa

Redovna upotreba kokosovog ulja uklanja perut. Ako se koristi kao maska, kokosovo ulje njeguje i jača kosu. Potrebno je prije pranja kose namazati kokosovo ulje od tjemena do vrhova kose i držati tako najmanje sat vremena. Nakon pranja kosa će biti puno sjajnija i mekša. Stavljanjem maske od kosova ulja jednom tjedno, kosa će brže rasti zadržavajući svoju boju i sjaj.

coconut-oil-bowl

Koža

Kokosovo ulje djeluje kao antioksidans i usporavanja starenje kože. Pomlađuje kožu otklanjajući mrtve ćelije. Preporučuje se nanošenje kokosovog ulja na lice neposredno prije spavanja kako bi djelovanje trajalo cijelu noć. Kokosovo ulje ima antimikrobsko djelovanje koje ubija štetne bakterije na koži.

Ovo ulje odlično je i za sunčanje jer pospješuje ravnomjerno tamnjenje kože na suncu, no treba biti oprezan i koristiti uz kremu s faktorom jer kokosovo ulje ne sadrži zaštitne UV filtere.

Prehrana

Kokosovo ulje može se koristiti i u kuhanju i pečenju, ali i u pripremi kolača i smoothieja. Lako je probavljivo, ubrzava metabolizam, pa se naziva i čuvarom vitke linije. Spada u masne kiseline srednjeg lanca čije konzumiranje dovodi do smanjenja želje za konzumiranjem druge hrane. Također potpomaže rad jetre jer djeluje kao prirodno detoksikacijsko sredstvo.

CoconutOil-660x443

Kokosovo ulje možete uvrstiti u prehranu prilikom kuhanja ili ga konzumirati odvojeno od hrane jednom dnevno.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0