Clio Peppiatt je brend čije haljine trendseterice obožavaju

Haljine koje su umjetnička djela u malom nisu rezervirane samo za visoku modu. Brojni up-and-coming dizajneri ili mali brendovi prednost stavljaju na izradu i posebnost njihovih komada, a upravo je takav i brend Clio Peppiatt čije haljine ne možete ne zamijetiti.

Dizajnerica je brend pod vlastitim imenom osnovala 2015. godine, a prošle godine njezin je dizajn doživio planetarnu popularnost jer su se njezine haljine pojavile u seriji “White Lotus”. U samo nekoliko je godina, brend sa sjedištem u Londonu postao je poznat među modnim insajdericama i onima koje cijene ručnu izradu zbog reinvencije tradicionalne izrade i razigrane, subverzivne ženstvenosti koja prožima njezine kreacije.

@anniesibiza

Izabel and Luiza wearing the Midnight dress and Loui dress 💙 @Izabel #fashiontiktok #partyclothes #summerdress #birthdaydress #anniesibiza #cliopeppiatt #annies #ibizashop #ibiza #ibiza2023 #daltvila

♬ original sound – lyrics

Kreatorica je rođena u Parizu te odrasla je u domu okružena umjetnošću i umjetnicima pa ne čudi njezina fokusiranost na taj aspekt u kreiranju ready-to-wear komada. Njezina fascinacija zanatskim radom započela je u mladosti nakon što ju je baka naučila vezeti, dok je njezina prabaka bila je čipkarica specijalizirana za ženske rukavice.

Upravo je želja da se ponovno osmisle i koriste ove tradicionalne vještine u središtu vizije brenda. Fokusirajući se na ručno šivanje perlica i kristalića te ručni vez, koji se temelji na originalnim crtežima dizajnerice, Clio Peppiatt osnažuje novu generaciju žena svojim haljinama, a prilikom njihovog kreiranja surađuje sa zajednicama koje se oslanjaju na te vještine.

Maksimalna posvećenost detaljima vidljiva je u svakom modelu, a svakako je najpopularnija mini haljina s malenim prorezom s jedne strane i debelim bretelama.

@anniesibiza

Our @Clio Peppiatt pieces are the perfect summer dresses 🖤✨ #fashion #anniesibiza #partydresses #cliopeppiatt #whitelotus #fashiontiktok #birthdaydress #viraldress #sustainablefashion #ibizatown #sustainablefashion #anniesdress

♬ Makeba – Jain

Od motiva flore i faune pa sve do nebeskih tijela, baš je svaki model poseban i čini jedan od onih komada odjeće koji ćete čuvati u ormaru još dugo nakon što ga prestanete nositi.

Haljine Clio Peppiatt koje obožavaju trendseterice dostupne su za kupnju putem službene stranice brenda, ali i na Net-a-Porter stranici, a ovom brendu predviđamo još i veću popularnost.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0