Chanel Sublimage – idealan nedjeljni ritual za lijepu kožu

Davne 1927. godine Gabrielle Chanel kreirala je prvu skincare liniju koja je služila za očuvanje prirodne ljepote kože. Dvije godine kasnije, ženama je predstavila proizvode za njegu tijela, kako bi se opustile fizički i mentalno, a bio je to početak sveobuhvatnog self-care pokreta koji je obuhvaćao i odjeću, mirise i modne dodatke, a djelovao je na samopouzdanje. Prema mišljenju Coco Chanel, nitko nije mogao zaista zasjati, ako nije ispunjen i posvećen unutarnjem wellbeingu. Njezina avangardna vizija omogućila je ženama da se otmu godinama, i da to učine sa stilom.

Takav holistički pogled na njegu najbolje je vidljiv po liniji Chanel Sublimage – nastala 2006. godine obogaćena je snažnim aktivnim sastojcima iz biljke Vanilla Planifolia, a svaki proizvod u liniji je unikatno iskustvo za više osjetila. A ove sezone, to možete priuštiti i svojem tijelu, uz novu Sublimage La Crème Corps et Décolleté – kremu za tijelo koja je idealan dodatak vašoj nedjeljnoj beauty rutini.

Ova krema pravi je stimulans za osjetila, a čitavo iskustvo podiže se na višu razinu kada se u igru uključi i masaža tijela. Krema za tijelo čija se tekstura mijenja kada dodirne kožu, bogata je i pridonosi regeneraciji koži. Mekana poput baršuna, brzo se upija, a kožu ostavlja duboko nahranjenom.

Tako su Chanel Research laboratoriji uspješno uspjeli pomiriti bogatu njegu s laganom teksturom u emulziji koja sadrži visoku koncentraciju prirodnih maslaca i ulja koji su “uhvaćeni” u mikroperlice koje instantno posvijetljuju kožu, dajući joj sofisticirani finiš. A sve je počelo 1995. godine, kada su u francuskim laboratorijima otkrili anti-aging svojstva sastojka Vanilla Planifolia koji se nalazi u svim Sublimage proizvodima, pa tako i najnovijoj kremi za tijelo i dekolte. U srcu formule ovog predivnog tretmana je, tako, sastojak koji čuva kvalitetu kolagena i elastičnost kože, ali i ima antioksidativna svojstva.

Nova ritual za tijelo stavlja naglasak na self-care, vrijeme koje možete izdvojiti samo za sebe i koje ima više benefita od onih vidljivih na samoj koži. Dok njegujete tijelo možete si uzeti vrijeme za refleksiju, a to je cilj tehnike masaže razvijene u Chanel za novu Sublimage kremu.

Nanesite kremu na čistu, suhu kožu, svakog jutra kako biste joj pružili njegu i zaštitu, a svake večeri je koristite kako biste osjetili regenerativno djelovanje. Kako biste pojačali djelovanje aktivnih sastojaka koristite palac i kažiprst kako biste uštipnuli kožu tijela na dijelovima na kojima više nije čvrsta. Nakon toga, zagrijte kremu u rukama te nanesite na vrat, dekolte i prsa. Potom se prebacite na ostatak tijela – trbuh, bedra i stražnjicu te proizvod nanosite kružnim pokretima. Masirajte moge i stopala nježnim potezima prema gore, a zatim iste pokrete primijenite i na ruke, dajući posebnu pažnju laktovima. Završite s masažom dlanova, a kako biste produžili ove trenutke potpune relaksacije, dlanom napravite blagi pritisak na dijelovima tijela koji su iznimno suhi, kako biste im pružili dodatnu njegu. Iako bi bilo dobro da ovaj ritual ponavljate nedjeljom, možete i izdvojiti barem jedan dan u tjednu, primjerice nedjelju, kada ćete se posvetiti sebi – izvana i iznutra.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Chanel PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0