Casa Aviv luksuzna je vila u Tulumu u koju bismo se teleportirali odmah!

Dokaz da moderna arhitektura nije rezervirana samo za gradske panorame je Casa Aviv smještena usred džungle u meksičkom gradu Tulumu koja na pravi i nevjerojatno atraktivan način spaja interijer i okoliš. Vila koja se nalazi u blizini pješčane plaže i gradske vreve, ali je isto tako odsječena od svega u mirnoj, rezidencijalnoj zoni Aldea Zama projekt je meksičkog CO-LAB Design studija, a kad smo vidjeli da je dostupna za najam putem platforme Airbnb instantno smo se poželjeli teleportirati tamo.

Unikatno uređen luksuzan prostor pun je dizajnerskih komada namještaja, ali i sjajnih arhitektonskih rješenja. Uz to, ističe se prostranošću – u vili, na sveukupno dva kata, nalaze četiri spavaće sobe s en-suite kupaonicama te prekrasnim, modernim infinity bazenom okruženim vrtom te krovom na kojem se nalazi terasa za sunčanje.

U prizemlju se nalaze ogroman dnevni boravak s blagovaonicom i kuhinjom koji je okupan svjetlošću zbog staklenih stijena i visokih stropova. Tamo su smještene i dvije spavaće sobe pa se u tom dijelu nalazi miks zajedničkih prostorija i one koje su zamišljene za osamu, dok su ostale na gornjem katu, povezane mostom koji spaja dva dijela kuće.

Umirujuća atmosfera koja vlada na 330 kvadratnih metara osigurava maksimalno opuštanje, a u blizini se nalaze i cenote – prirodni bazeni koji su nastali na tom području. Vila je izvana minimalistički osmišljena kako bi fokus ostao na prirodi, a kako bi i bila kuća za odmor koja je lagana za održavanje. Jedini detalji na cementnoj fasadi s ručnim finišem su prozori i vrata kroz koje, zbog geografski povoljnog pozicioniranja kuće, uvijek prolazi lagani povjetarac. Uz to, ostavljaju dojam povezanosti vanjskog dijela, odnosno vrta i bazena, s interijerom.

Na krovu se nalazi terasa za sunčanje osmišljena za relaksaciju – prostran krevet okružen je kaktusima i biljkama u teglama. Sve je uređeno u zemljanim tonovima i teksturama te je jednostavno, a dio rasvjete i drvenih komada koje je osmislio tim dizajn studija izrađen je od cedra te tako interijer savršeno reflektira prirodni eksterijer. Tulum je već niz godina popularna destinacija za odmor te je poznat po prekrasnim hotelima, okolišu i ruševinama drvenih Maja te svakako jedna od destinacija koja se nalazi na našoj listi, a uz malo sreće, i kada nam situacija dopusti, odsjest ćemo upravo u Casi Aviv.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0