@josefinehj

Brži rast trepavica: Ovo su sastojci koje imate kod kuće, a mogu vam pomoći

Kad bi nas netko pitao da odaberemo samo jedan beauty proizvod koji možemo koristiti do kraja života, odgovor bi definitivno bio maskara, jer zaista radi najveću razliku. Dugačke, voluminozne i zavijene trepavice nešto su što uvijek na prvu zamijetimo, no nisu svi te sreće da imaju prirodno upravo takve trepavice.

@josefinehj

Na tržištu postoji pregršt seruma koji pomažu u rastu trepavica i obrva, no uvijek ćemo prvo isprobati nešto što je na prirodnoj bazi. Mnoge od sastojaka, koji vam mogu pomoći u bržem rastu trepavica, a da to možda i ne znate, imate kod kuće, a koji su to, otkrijte u nastavku.

 

Biljna ulja

Ricinusovo ulje znanstveno je dokazano kao najbolje ulje kad je u pitanju brži rast trepavica, obrva, pa čak i kose. Ricinusovo ulje jako je nježno za kožu pa se može koristiti i na osjetljivim područjima poput očiju, a zbog svojih vitamina koji se nalaze u njemu, ono omogućuje da trepavice  budu hidratizirane te da se ne lome. Osim ricinusa, tu je i kokosovo ulje koje pomaže u tome da trepavice budu gušće, čvršće te da manje ispadaju.

Vazelin

Jedan od najhvaljenijih proizvoda za brži rast trepavica je vazelin. Zahvaljujući svojoj formuli i teksturi, vazelin iznimno hrani kožu, pogotovo zimi, a zbog svojih čistih sastojaka, čini trepavice bujnijima, dužim i gušćim. Osim što je dobar za trepavice, pospješava i rast obrva. Preporuča se staviti malu količinu vazelina na štapić za uši i lagano nanesti na trepavice i obrve prije spavanja. Ujutro samo isperite lice s vodom ili proizvodom koji koristite za čišćenje lica. S vazelinom su rezultati vidljivi već i nakon desetak magdana korištenja.

Zeleni čaj 

Zeleni čaj ima mnoge zdrastvene dobrobiti i protuupalna svojsta, a blagotvorne djeluju i na kožu i kosu. Zeleni čaj je pun antioksidansa i vitamina koji pospješuju rast kose i trepavica. Osim što ga možete i piti, možete ga skuhati i pustiti da se ohladi te potom blazinice namočite u čaj i staviti na trepavice. Ostavite da djeluje 15 do 20 minuta te taj korak ponavljajte dva puta na dan.

Aloe vera

Aloe vera krije brojne beauty benefite. Puna je vitamina i minerala koji posebice pomažu pri smanjenju opeklina, a jako je dobra i za njegu kože. Sadrži vitamin B12 koji potiče rast kose pa ujedno i trepavica i pomaže da trepavice izgledaju gušće i zdravije. Aloe veru najbolje je koristiti tako da odsječete list biljke i skinete gel, ali postoje proizvodi i gelovi aloe vera koje možete kupiti koji imaju isti učinak na trepavice.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram (@josefinehj)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0