Kako obrve učiniti punijima, a da cjelokupni dojam djeluje prirodno i nenametljivo? Sjenčanje obrva, tzv. brow shadowing nametnuo se kao odlično rješenje. Za razliku od maskare za obrve, koja sve dlačice učvrsti ili olovke kojom možemo donekle utjecati na oblik, sjenčanje obrva uključuje i dodavanje iluzije dimenzije kako bi obrve izgledale mekše i prirodnije.

Iako će možda biti potrebno malo vježbanja pri postizanju savršenog efekta, evo kako ga izvesti na najlakši mogući način.

U postupku brow shadowinga potrebno je ‘kreirati’ obrve pomoću sjenila za obrve, stvarajući sjenu koju bi prirodno stvorile dlačice da su prisutne. Ukratko rečeno, kožu pod obrvama potrebno je lagano osjenčati.
Najprirodnije rezultate postići ćete ako koristite dva tona boje sjenila za obrve. Kada ste sjenilom nježno osjenčale podlogu, koristeći olovku i prateći prirodan rast dlake, iscrtajte obrve.

Konačan dojam trebale bi biti obrve bez vidljivih poteza i grubih ravnih linija, sa lagano zamagljenim izgledom.

Proizvodi koji će vam trebati su sjenilo i olovka, a ako želite u potpunosti fiksirati obrve, onda i nekakav gel koji će ih držati na mjestu.

Mi predlažemo sljedeće:

Anastasia Beverly Hills Brow Powder Duo

Benefit Precisely, my brow pencil

Glossier Boy Brow maskara za obrve