Briga za sebe iznutra i izvana iznimno je bitna, a evo kako možete postići svoj ljetni wellness

Ljeto je vrijeme za opuštanje, osvježavanje, ali i za osnaživanje vlastitog tijela i uma. Užareno sunce, dugački dani i miris mora u zraku – ljeto je doba godine kada se mnogi od nas osjećaju najsretnijima i najopuštenijima. No, što kada vaš menstrualni ciklus postane nepravilan ili uzrokuje nepotrebne stresove? Jedan od ključnih načina za postizanje ravnoteže tijekom ovih vrućih mjeseci je kombinacija razumijevanja vlastitog tijela i menstrualnog ciklusa, joge te korištenje prirodnih proizvoda za njegu tijela i lica.

Za lakše razumijevanje vlastitog menstrualnog ciklusa u pomoć stiže Bellabeat Ivy. Revolucionarni uređaj koji vam omogućuje praćenje svojih lifestyle i biometrijskih podataka te vam pomaže razumjeti promjene koje se događaju u vašem tijelu. Uređaj prati vaše svakodnevne podatke poput broja koraka, aktivnost, te uz podatke o ciklusu pomaže shvatiti kako on utječe na vašu energiju, raspoloženje, apetit i još mnogo toga.

Anny Alves

Bellabeat Ivy, u kombinaciji s Bellabeat Wellness Coach aplikacijom, omogućuje vam i optimiziranje vaših aktivnosti i prehrane prema fazama menstrualnog ciklusa. Uz savjete o prehrani, vježbe i meditacije, u personaliziranom programu prilagođenom vašem načinu života i menstrualnom ciklusu naći ćete svojeg pomoćnika u ostvarivanju najboljeg wellnessa koji traje cijele godine. Primjerice, tijekom lutealne faze, kada su razine progesterona visoke, možda ćete primijetiti povećani apetit. Bellabeat Ivy i Wellness Coach mogu vam pomoći da planirate obroke i vježbe koje će podržati vaše tijelo tijekom ovog vremena.

“Osim fizičke aktivnosti ciklusu možemo prilagoditi i prehranu te ritam dnevnih obaveza. U folikularnoj te ovulacijskoj fazi dodatnu energiju prikupljamo iz prehrane koja je bogatija ugljikohidratima. U tom razdoblju osjećamo se samopouzdanije, imamo više snage te smo spremne na veće poslovne izazove. U lutealnoj fazi tijelo lakše iskorištava proteine iz prehrane i naša energija se invertira. To je vrijeme za održavanje započetih projekata, monitoring  i refleksiju. Kada se približavamo menstrualnoj fazi prehrani možemo dodati namirnice bogate željezom te magnezijem. U ovoj fazi se osjećamo umornije podložnije smo stresu i nije neuobičajeno da nam treba više vremena za obavljanje zadataka”, rekla je suosnivačica Bellabeata Urška Sršen.

Urška Sršen

Uz praćenje podataka i ciklusa, joga je jedan od alata kojima možete poboljšati svoje zdravlje. Joga je holistička praksa koja ne samo da poboljšava našu fizičku kondiciju, već i mentalnu dobrobit. Kroz asane (poze), pranayame (vježbe disanja) i meditaciju, joga pruža potrebnu ravnotežu za tijelo i um tijekom ljetnih mjeseci. Različite asane mogu se prilagoditi fazama vašeg menstrualnog ciklusa, olakšavajući simptome poput grčeva, nadutosti i napetosti, a sve ih možete pronaći unutar Bellabeat aplikacije.

“Faze menstrualnog ciklusa – folikularna, ovulacijska, lutealna i menstrualna – svaka sa svojim specifičnostima, nude različite pristupe joge. Tijekom folikularne faze, kada su energetske razine visoke, žene mogu izvoditi zahtjevnije vježbe, kao što su sunčani pozdravi ili ratnik poze. Tijekom ovulacijske faze, vježbe s otvaranjem kuka, poput božice poze, mogu biti korisne. U lutealnoj fazi, kada se tijelo priprema za menstruaciju, restorativna joga je najbolji izbor. Konačno, tijekom menstruacije, lagane poze poput djeteta ili savijene poze drveta mogu pružiti olakšanje i opuštanje”, objasnile su Nika Stanko i Dora Kraljević iz Dora Body Studija.

Nika Stanko i Dora Kraljević

Korištenje prirodnih proizvoda za njegu kože i tijela dodatno pomaže u postizanju optimalnog zdravlja i dobrobiti. The Body Shop, lider u proizvodnji prirodnih proizvoda za njegu, udružio se s Bellabeatom kako bi vam pružio najbolje od tehnologije i prirode. Povodom ove suradnje Bellabeat i The Body Shop organizirali su lijepo vikend druženje uz jogu i kratku edukaciju o važnosti korištenja prirodnih proizvoda za njegu te važnosti praćenja i razumijevanja vlastitog menstrualnog ciklusa. Eventu su se pridružile naše poznate influencerice Ella Dvornik i Karla Zelić, voditeljica Antonija Stupar Jurkin, plesačica Anny Alves te mnogi drugi.

Ella Dvornik

Uz The Body Shop proizvode uravnotežite svoju dušu, um i tijelo. Kolekcije “Sleep”, “Boost” i “Breathe” obogaćene su 100 posto prirodnim eteričnim uljima, s minimalno 90 posto sastojaka prirodnog podrijetla, veganski certificirane i u ambalaži koja se može reciklirati, tu su da vam pomognu da napunite baterije, obnovite energiju i povratite mir.

Na kraju, ljetni wellness nije samo održavanje fizičke forme, već je i razumijevanje i slušanje vašeg tijela. Uz praksu joge, praćenje menstrualnog ciklusa i dnevnih podataka putem Bellabeat IVY-a i korištenje prirodnih The Body Shop proizvoda za njegu, možete stvoriti svoju vlastitu rutinu koja vam najbolje odgovara i koja će vam pomoći da se osjećate uravnoteženo i obnovljeno tijekom cijelog ljeta.

Antonija Stupar Jurkin

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0