Bio Boutique – nova adresa za obožavatelje prirodne kozmetike

Bio Boutique, mala hrvatska obiteljska kompanija s velikim planovima i zdravim namjerama, otvorio je svoja vrata na novoj adresi Trg Francuske Republike 6. S obzirom na to da različite brendove povezuje ideja o strogom odabiru prirodne, organske certificirane kozmetike – bez štetnih sastojaka, arhitektica Jana Piacun, koja je osmislila novi prostor Bio Boutiquea inzistirala je na tome da se upravo ta ideja postavi u prvi plan – filozofija dućana, pomni odabir svakog proizvoda koji se u njemu nalazi.

U fokusu Bio Boutiquea nije brend proizvoda, nego njegova kvaliteta pa je arhitektica odlučila pročistiti prostor od suvišnih informacija, od dojma koji stvara eklektični spoj ambalaža proizvoda različitih brendova i otvoriti prostor jasnije komunikacije,  mjesto na kojem će biti predstavljena logika dućana.

Doslovnost  te premise prenesena u prostor  od  26 kvadratnih metara funkcionirala je od prve prostorne skice: vertikalne metalne ljuske u punoj visini prostora iz ulazne perspektive skrivaju proizvode, usporavaju proces kupnje, postaju prostor komunikacije. Kretanjem kupaca, sa postepenim otkrivanjem priče koja stoji iza (ispred) proizvoda, otvara se drugi rakurs u kojem su svi artikli izloženi. Centralno u prostoru je smješten stol sa postamentima na kojima su pozicionirani (za određeni vremenski period) značajni proizvodi, a stolci i klupa oko njega sugeriraju zaustavljanje i razgovor s osobljem.

Za razradu i apliciranje promotivnih materijala te grafika unutar novog prodajnog prostora angažiran je Studio Šesnić&Turković.  Slušajući koncept i viziju samog dućana, zaključili su da ga postojeći identitet ne prati na adekvatan način te da ga je potrebno promijeniti. Oblikovani identitet nastoji prenijeti te vrijednosti kroz dizajn pritom vodeći računa da i promotivni materijali, baš kao i proizvodi, prate ekološke standarde u vidu upotrebe recikliranih materijala u svrhu očuvanja okoliša, a s obzirom na to da je riječ o mjestu gdje se prodaju pomno odabrani vrhunski proizvodi sa nekim od najrigoroznijih europskih certifikata koji garantiraju kvalitetu sastojaka i gotovih proizvoda uz konačno odobrenje vlasnice, s velikim iskustvom u farmaceutskoj industriji.

Zvonimira Mikotić Mihun, doktorica znanosti po struci inženjer biotehnologije – područje organska kemija, s ponosom i odgovorno ističe da se Bio Boutique ubraja u 2 posto prodajnih mjesta na kojima je dostupna uistinu najviša europska kvaliteta ove vrste proizvoda. Naime, proizvodi koje možete pronaći u Bio Boutiqueu doprinose zdravlju, njezi i ljepoti kože izvana i iznutra. Rezultat su višegodišnjeg razvoja i implementacije znanja doktora znanosti iz raznih zemalja svijeta ovisno o podrijetlu pojedinih sastojaka, ispitani od strane dermatologa, neonatologa, pedijatara, stomatologa, proizvedeni su u EU po najvišim standardima, nositelji prestižnih certifikata (ECOCERT, COSMOS ORGANIC, COSMOS NATURAL, Natural Soil Association, Leaping Bunny, GMP, Vegan i dr.), kontrolirani u visokostandardiziranim laboratorijima i auditirani od najstrožih EU regulatornih tijela.

“U skladu s uvjerenjem da je prirodno jedini ispravan odabir, osjećam se odgovornom uputiti Vas u podrijetlo proizvoda:  rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja o njihovu sastavu i djelotvornosti. Svaki proizvod ima svoju priču i svrhu, sva su pakiranja reciklirajuća i svaki od preparata naš je osobni najdraži odabir”, rekla je Mikotić Mihun.

Fotografije: Studio Zelmanović

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0