Bijeli tepisi popularniji su nego ikada – donosimo trik iz prve ruke kako ih održavati

Ako ste u zadnjih godinu dana otvorili i jedan Instagram interijer inspo profil ili zavirili u stan nekih od najpopularnijih influencera, primjetili ste jednu zajedničku notu – bijeli tepih.

Bijeli tepisi popularniji su nego ikada prije, a znamo i zašto. Njihova jednostavnost čini ih idealnima za gotovo svaki životni prostor, a efektnost takvog tepiha odličan je razlog za uložiti baš u njega. Odlično se uklapa i sa svijetlim i tamnim parketom, a moramo priznati da ga obožavamo i na “cement” podu.

Westwing.de

S obzirom na zaluđenost ovim komadom, donosimo naše favorite iz trenutačne ponude, ali i MagMe Tip glavne urednice kako da bijeli tepih ostane savršen cijelo vrijeme.

Zara HomeWestwing.deWestwing.deZara HomeIkeaH&M HomeH&M Home

Kako i sama imam bijeli tepih, prvo pitanje koje dobivam je – kako ga održavaš?

Iako sam prije godinu dana uselila u novouređeni stan, do danas nisam prestala mijenjati svoj interijer. Orijentaciju dnevnog boravka već sam dva puta okretala, a kad sam konačno završila na verziji koja mi se sviđa (prvotnoj) napokon sam shvatila koji je to element koji nedostaje mojem domu. Iako nikad nisam bila fan tepiha, zaključila sam da bi ipak uz nisku sofu sivo-bež boje te drveni parket čokoladne nijanse idealno pristajao tepih neutralnog tona. Odluka je, teškim srcem, pala na bijeli ili off-white tepih, a znala sam da s kupovinom tog komada dolazi i pojačana briga za očuvani izgled istog.

Tješilo me jedino da je i moj pas iste boje, pa da dlake neće biti toliko vidljive kao na tamnom podu kojeg usisavam gotovo svakodnevno. Kako do sad nisam imala tepih, a stan je manji kvadraturom te ima pregršt ugradbenih ormara ispod kojih ne bježi prašina, nisam imala potrebe za jakim usisivačem. Model koji zauzima puno (kojeg nemam) i koji je težak za rukovanje nije bio opcija, pa sam se dala u potragu za štapnim usisivačem i pronašla jedan koji ne samo da će moj novi tepih održati novim, već njime mogu čistiti i kauč, parket, pločice – savršeno!

Samsung Jet 90 Premium dizajnerski je usisivač nove generacije koji ne samo da osvaja izgledom, već je riječ o uređaju koji će vam uštedjeti vrijeme te ostaviti vaš dom bez trunka prašine, što je win-win situacija. Ima izvanredno jako usisnu snagu do 200 vata, a multiciklonski sustav filtracije zraka učinkovito će zadržati i najsitnije čestice prašine. Uz to, opremljen je s Turbo Action Brushom, četkom koja će skupiti svu prašinu s tepiha i to pomoću 3750 okretaja u minuti. Snaga ovog usisivača, koji ima tri jačine te dodatnu opciju za mokro pranje podova pomoću rotirajuće četke Spinning Sweeper, osjeća se čim se uključi – gotovo da vas povuče prema naprijed. Visina se može ergonomski regulirati zbog prilagodljive teleskopske cijevi što znaači da nema bolnih leđa, jednostavan je za rukovanje, digitalni zaslon signalizirat će vam potencijalne probleme “po putu”, a Samsung Jet 90 Premium ima bateriju koja traje sat vremena – dovoljno da očistite svoj dom.

Snažan usisivač puni se putem “Z Stationa”, samostojeće tanke jedinice koja može stajati bilo gdje, a ima i dvostruke adaptere za punjenje kako bi se dvije baterije mogle napuniti za 3,5 sata (uređaj je opremljen jednom baterijom, druga se kupuje kao dodatna oprema).

Osim nevjerojatne snage Samsung motora, prednosti ovog uređaja su i da se može koristiti na različitim površinama te time štedi vrijeme, novac i živce, da je jednostavan za korištenje te za održavanje – spremnik za prašinu provjereno se jednostavno rastavlja, a u potpunosti je periv u vodi.

Zato, nemojte se ograničivati u kupnji tepiha svjetlijih nijansi jer uz pomoću ovog kućnog gadgeta s lakoćom možete održavati svoj omiljeni komad čistim i lijepim, dugi niz godina.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: MagMe, Unsplash, Westwing, Zara Home, H&M Home, Ikea

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0