Barbie lutke su oduvijek inspiracija mladim djevojkama, a sada je Mattel među veliki izbor lutaka odlučio uvrstiti i velike žene koje su odigrale važnu ulogu u povijesti.

Samo jedan dan prije Dana žena predstavljene su nove lutke u svrhu osnaživanja ženskih uzora u društvu. Mattel je proveo istraživanja na uzorku od 8 000 žena, koje je pokazalo kako je 86% majki na svijetu zabrinuto oko činjenice da njihove kćeri biraju krive uzore.

Upravo iz tog razloga, pojam savršenstva koji Barbie lutka znači, poprimio je oblik nekih od najvećih žena koje inspiriraju te se i sama kolekcija zove Inspiring Women.

Svaka lutka u kolekciji dolazi s edukativnim dijelom koji govori o tome kako je upravo ta žena promijenila svijet.

U kolekciji se za sada nalaze Amelia Earhart, prva ženska pilotkinja koja je prešla Atlantski ocean, meksička aktivistica i umjetnica Frida Kahlo i vrhunska matematičarka koja je radila za NASA-u Katherine Johnson.

Unutar Shero kolekcije koju je Mattel pokrenuo još 2015. godine, u planu je izlazak još 14 lutaka koje će poprimiti oblik žena koje su srušile granice u nekom području, a među lutkama će se naći i Chloe Kim, Patty Jenkins, Nicola Adams Obe, Ashley Graham, Ibtihaj Muhammad, Bindi Irwin, Hui Ruoqi, Misty Copeland, Helene Darroze, Sara Gama, Martyna Wojciechowska, Gabby Douglas, Xiaotong Guan, Ava Duvernay, Yuan Yuan Tan i Leyla Piedayesh.

Go girls!