Appleov novi proizvod mijenja “zvuk doma”

Apple je na svojoj developerskoj godišnjoj konferenciji predstavio novi gadget koji bi trebao “ponovno izmisliti zvuk doma” prema riječima CEO-a Tima Cooka. Radi se o HomePodu, prvom pravom konkurentu Amazonovom Echu.

nasl

HomePod je visokokvalitetan zvučnik koji se lako prilagođava glazbi koju pušta, ima pristup Apple Musicu koji sadrži 40 milijuna pjesama i njime se upravlja pomoću interakcija sa Siri. Iako je primarna namjena puštanje glazbe, HomePod je odličan alat za provjeru vremenske prognoze, postavljanja timera, kontolu ostalih pametnih uređaja, a sve navedeno dostupno je putem glasovnih naredbi.

HomePod kombinira najnovije audio tehnologije i napredne softvere kako bi krajnjem korisniku omogućio jedinstveno iskustvo glazbe i zvukova u domu. Uređaj ima A8 čip (isti kao u iPhoneu), 4-inčni vufer u sredini te sadrži prsten od sedam visokotonaca u svojoj bazi. Može skenirati prostor oko sebe kako bi optimizirao akustiku i služiti kao osobni asistent istovremeno.

homepod

Ovo čudo od gadgeta će biti dostupno od prosinca ove godine po cijeni od 350$ u SAD-u, dok će u Hrvatskoj biti dostupan 2018. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=1hw9skL-IXc