Apple predstavio uzbudljive novitete!

Tech gigant Apple jučer je u sklopu eventa “Apple’s Worldwide Developers Conference” predstavio brojne uzbudljive novitete koji uključuju poboljšani iOS sustav za iPhone s mnogobrojnim user friendly značajkama, 15-inčni MacBook Air te dugoiščekivani Vision Pro uređaj.

CEO kompanije Tim Cook tako je jučer na pozornici u Cupertinu imao priliku, za početak, predstaviti najtanji 15-inčni laptop na svijetu sa samo 11,5 milimetara dubine. S vanjske strane novog MacBook Aira s M2 čipom nalazi se utor za slušalice i dva USB-C priključka, dok se iznutra nalazi 15,3-inčni Liquid Retina zaslon. Vijest koja je razveselila nove je i da baterija ovog uređaja traje i do 18 sati, pa će zbog toga, i poboljšanih grafičkih značajki, privući i one iz gaming industrije. Cijena 15-inčnog MacBook Aira iznosi 1299 američkih dolara, a verzija od 13 inča sada je u prodaji za 1099 dolara.

Najavljene su i nove generacije uređaja Mac Studio i Mac Pro, a svakako je najviše prašine podigao Apple Vision Pro koji spaja digitalni sadržaj koji konzumirate s prostorom u kojem se nalazite. I pri tome, jednostavno upravljate sadržajem, samo korištenje ruku, očiju ili, pak, glasa. Ovo zaista obilježava novu eru u konzumiranju digitalnog sadržaja i omogućava da radite stvari koje volite – primjerice, poput gledanja filmova, na sasvim nov i još uzbudljiviji način.

Ono što je izazvalo najviše komentara na društvenim mrežama definitivno je predstavljanje novog operativnog sustava za iPhone uređaje – iOS17. Nekoliko Apple aplikacija dobit će poboljšane verzije počevši s FaceTime pozivima. Naime, u slučaju da se netko ne javi, pozivatelj će sad moći ostaviti video poruku preko aplikacije, baš kao govornu poštu. Funkcija govorne pošte, ali i Voice Messagea ažurirana je na način da – ako ne možete odmah poslušati glasovnu poruku, imate priliku saznati njezin sadržaj pomoću transkripta koji je novost.

Još jedna značajka koja će uskoro postati dostupna je “NameDrop”, u kojoj korisnici mogu spojiti svoje telefone kako bi dijelili kontakte ili sinkronizirali svoju glazbu i druge zajedničke aktivnosti. Dodana je nova sigurnosna značajka pod nazivom “Check In”, kojom korisnici signaliziraju da su stigli na odredište. iOS 17 će sadržavati i Standby, hands-free način rada za prikazivanje informacija kada je iPhone postavljen na postolje.

Mac je, također, dobio novi softver, macOS Sonoma, koji nudi mogućnosti prilagodbe za kreativce i profesionalce. Widgeti se mogu prenijeti s iPhonea sa značajkom Continuity i dodati na početni zaslon. Nakon što se nađe na računalu, može se namjestiti da nestane u pozadini i može mu se pristupiti po potrebi kako se ne bi prekidao tijek rada.

Više o novitetima koje je Apple jučer predstavio saznajte na njihovoj službenoj stranici.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Apple

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0