Apple možda kasni za predstavljanjem vlastitog streaming servisa, no kada ga predstavi iduće godine planira to učiniti globalno.

Naime, Apple planira izbaciti streaming servis sličan Netflixu ili Amazonu u preko 100 zemalja u 2019. godini. Usporedbe radi, trenutno Netflix i Amazon imaju svoje servise dostupne u preko 200 zemalja.

Apple će streaming servis prvo predstaviti u Americi u prvoj polovici godine, dok se do kraja godine očekuje potpuna internacionalizacija. Platforma će uključivati originalni Appleov program, kao i mogućnost pretplate na dodatne kanale ostalih kompanija kao što je na primjer pretplata na Amazon Channels.

Ranije ovog mjeseca najavljeno je kako Apple planira platformu besplatno proširiti na svoje uređaje- iPhone, iPad i Apple TV.

Apple se obvezao na početni budžet od 1 bilijuna dolara za kreiranje sadržaja te je već potpisao ugovore s Oprah Winfrey i Sesame Workshopom. Prvi projekt na kojem se radi uključuje “Amazing Stories”, dramu u kojoj glume Jennifer Aniston, Reese Witherspoon i Steve Carell.

Za sada se prvo predstavljanje ovog servisa predviđa u ožujku iduće godine, a za sada nema informacija o tome kojih 100 zemalja planira uključiti u ovaj projekt kroz iduću godinu.