adidas Forum su tenisice koje svi žele

Kada su 1984. predstavljene na tržištu adidas Originals Forum tenisice imale su cijenu od oko 100 američkih dolara te su bile jedne od najskupljih na tržištu. No, to nije utjecalo na njihovu popularnost – ni tada, a ni danas, kada je ovaj model, u svim verzijama koje se nađu u prodaju, jedan od najtraženijih. Za novostečenu slavu Forum modela zaslužna je Simone Smyth, zadužena za marketing proizvoda njemačkog brenda, koja je ove košarkaške tenisice izvukla iz prašnjave arhive, udahnula im novi život i učinila ih luksuznim komadom kojeg se svi žele dočepati.

U proizvodnji, zbog različitih dijelova koji se moraju spajati, adidas Forum je i dalje jedna od najskupljih tenisica te se baš zato radi u manjim količinama, što rezultira time da uz njihovu fotografiju na online shopovima često stoje i riječi “sold out”. Sve što je limitirano, uvijek je traženije, a ne pomažu ni činjenice da je Forum zapeo za oko r’n’b divi Beyoncé koja je svoju verziju predstavila u sklopu sportske linije u suradnji s adidasom, Ivy Park te rapperu Bad Bunnyju oko čije se varijante podignula prašina na društvenim mrežama. Krajem prošle godine predstavljena je i limitirana linija koja odaje počast bivšem košarkaškom klubu Jugoplastika, u suradnji s njemačkim brendom BSTN.

U posljednje se vrijeme oko brojnih retro modela brenda kao što su Rivalry ili Top Ten podiže se veliki hype, međutim Forum, u niskoj i visokoj verziji u tome ih je ipak pretekao. Jedinstveni detalji poput remenčića s čičkom, miks premium materijala te silueta koja se može uklopiti u različite stylinge učinila ih je jednim od popularnijih lifestyle modela, bez obzira na to što su originalno zamišljene kao tenisice za sport.

Privlačnost vuku i iz toga što je riječ o klasičnoj silueti, ali koja se savršeno uklapa u moderne outfite te, ono najbitnije, da se mogu nositi na različite načine pa svatko “forumice” može učiniti sasvim svojima i posebnima. Primjerice, remenčić s čičkom možete nositi pričvršen ili otpušten i tako svaki dan eksperimentirati sa svojim parom tenisica.

adidas Originals Forum dostupne u su Hi i Low verziji te u brojnim colorwayjima – u klasike se ubrajaju bijele s plavim ili zelenim crtama, dok su moderne inačice dostupne u prljavoj bijeloj te svijetlosivoj nijansi ili boji kave, a to su it komadi koji se rasprodaju čim stignu online.

Bez obzira na to što se trenutačno na tržištu nalaze brojni retro modeli poput Nike Dunka, pripadnici generacije Z baš su zapeli za Forum koji će po svemu sudeći biti adidasov hit za ovu godinu. Tada inovativne tenisice, koje se danas smatraju klasikom, zasigurno će uskoro biti predstavljen u atraktivnim colorwayjima pa ako vam se sviđa ova silueta, predlažemo da ih dočekate spremni jer se razgrabe u roku od nekoliko sati.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: adidas, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0