@emilisindlev

Cipele s punom potpeticom ponovno su hit!

U posljednjih godinu do dvije, modni trendovi koji su bili hit početkom milenija, vratili su se u nešto drugačijem ruhu. Ponovno se nose traperice niskog struka, tenisice i torbe koje su tada slovile za it modele, a sad se moda iz 2000.-ih uvukla i u kategoriju obuće. Naime, sve češće, posljednjih tjedana, na svojem Instagram feedu viđamo cipele s punom potpeticom.

Moramo priznati da u verzijama za ovu sezonu izgledaju puno bolje nego prije dvadesetak godina, pa jedva čekamo nositi ove moderne verzije sandala, salonki i natikača s potpeticom. Imuni na ovu siluetu nisu ostali ni dizajneri renomiranih modnih kuća, poput Matthieua Blazyja koji je na čelu Bottege Venete, ali i drugi brendovi kao što su The Attico i Wandler.

Giorgia Tordini nosi model vlastitog brenda The Attico

Ovi će modeli biti pravi hit u kombinaciji s mini suknjama, haljinama i maksi traper suknjama, pogotovo ako odaberete neki od metalik modela. Cipele s punom petom bit će “točka na i” tipičnim Y2K outfitima koji se sastoje od širokih traperica, cropped t-shirta, jakne u motociklističkom stilu i nehajnoj frizuru s kopčom.

Emili Sindlev nosi natikače iz suradnje s brendom Manebi

Začinit će svaki outfit, a modeli natikača s punom potpeticom poput onih kakve je predstavio Mango, vizualno će produljiti siluetu. Luksuzni brend Wandler, predstavio je slične modele s punom petom koje su dostupne ne samo u neutralnim nijansama i crnoj boji, već i u jarkim tonovima.

Monikh Dale nosi St. Agni model

Ovi modeli samo su nalik onima iz prošlosti, a posebnost im daju zanimljiv oblik potpetica, kao i nešto drugačiji dizajn upotpunjen prozirnim vinilom, metalnim detaljima ili, pak, strappy remenčićima. Modeli su prikladni i za svakodnevno nošenje (pogotovo oni s nižim potpeticama) jer su stabilni i udobni, ali su i odličan asesoar za večernji izlazak. 

U nastavku donosimo neke od najljepših dizajnerske i high street modela s punom potpeticom iz aktualnih kolekcija.

Magda Butrym (MyTheresa)
Amina Muaddi (Net-a-Porter)
Wandler (Net-a-Porter)
Zara
Gianvitto Rossi (Net-a-Porter)
Bottega Veneta (Net-a-Porter)
Staud (Net-a-Porter)
Wandler (Net-a-Porter)
The Attico (Net-a-Porter)
The Attico (Net-a-Porter)
Wandler (Net-a-Porter)
Bottega Veneta (Net-a-Porter)
Paris Texas (Net-a-Porter)
Giuseppe Zanotti (Net-a-Porter)
Bottega Veneta (Net-a-Porter)
Bottega Veneta (Net-a-Porter)
St. Agni (Net-a-Porter)
Amina Muaddi (Farfetch)
Marks & Spencer (Zalando)
By Far (Zalando)
H&M
Mango
Mango
Zara

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Zalando, Net-a-Porter, Farfetch, Instagram (@gildaambrosio)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0