3 modna brenda kojima predviđamo veliku popularnost

Ako vam je pomalo dosadilo stalno viđati iste brendove na listama najpopularnijih, evo jednog kratkog popisa u kojem otkrivamo brendove čiji će komadi tek postati najtraženiji. Svaki od ovih brendova poseban je na svoj način, već imaju četu followera na društvenim mrežama te u svojim redovima i pokoju celebrity damu koja nije mogla odoljeti komadima ovih mladih dizajnera. Ako volite minimalizam i stil devedesetih, sigurno ćete pronaći nešto za sebe u ponudi ovih modnih brendova.

Nensi Dojaka

Ključan trenutak za dizajnericu Nensi Dojaku bila je fotografija glumce Emme Corrin, koja u popularnoj seriji “The Crown” tumači princezu Dianu, s fittinga na kojoj nosi njezinu mini haljinu s tankim naramenicama i najlonke ukrašene mašnama. Naime, fotografija koju je podijelio stilist mlade glumačke zvijezde, a koja prikazuje sve outfite koje nije mogla nositi na crvenom tepihu zbog COVID restrikcija, zapalila je Instagram, a jednake reakcije izazvao je i look kojeg je nosila Bella Hadid na dodjeli VMA nagrada prošle godine.

Već je tada bilo jasno da je ova dizajnerica zvijezda u nastajanju, a konačna potvrda došla je u obliku LVMH nagrade za mlade talente – 2021. definitivno je njezina godina. Studirala je na prestižnom Central Saint Martinsu, a svoj je brend osnovala 2017. godine. Već je u svojoj diplomskoj kolekciji kreirala sada prepoznatljive haljine njezinog brenda koje su izrađene od različitih dijelova prozirnih tkanina, a tad su je primjetili buyeri online retaliera Ssense.

Njezini su komadi moderni, ali i svevremenski s obzirom na to da podsjećaju na komade iz 90-ih godina prošlog stoljeća, a kao dizajnerske uzore navodi dizajnere Helmuta Langa, Ann Demeulemeester i Alessandra Dell’acquu. Seksepilnim monokromatskim modelima koje kreira, popularnost raste sa svakim danom – njezina mala crna haljina s prorezima već je kultni komad – a sudeći po debitantskoj kolekciji na britanskom Tjednu mode, koju je predstavila prije nekoliko dana, očekuje nas još puno it haljina s potpisom albanske dizajnerice s bazom u Londonu.

The Bazilika

Rosie Huntington-Whiteley, Pernille Teisbaek, Alex Rivièrre, Mathilde Goehler, Xenia Adonts, Elsa Hosk i Leonie Hanne samo su neke od stylish žena koje u svojoj garderobi imaju modele s potpisom brenda The Bazilika. Ruski modni brend san je svake minimalistice, njihova se ponuda kreće od slip haljina, midi suknji i hlača na crtu preko pletiva i predimenzioniranih sakoa pa sve do elegantnih kaputa, a sve navedeno dostupno je za kupnju u neutralnim nijansama.

Upravo su zato modeli The Bazilika toliko traženi, pogotovo njihova pletena haljina s detaljem lanca na otvorenim leđima – mogu se iskombinirati s komadima koje već imate u ormaru, uklopiti u svaki outfit i biti komadi na koje ćete se oslanjati još sezonama. Modna marka pripada u brendove srednje kategorije koji imaju nešto pristupačniju cijenu od onih koje nose modeli renomiranih modnih kuća, a odlična vijest je i da dostavljaju u Hrvatsku.

Matériel

Zanimljiva priča krije se iza breda Matériel. Riječ je, naime, o modnoj kući osnovanoj 1949. godine koja je najprije izrađivala radničke uniforme i odjeću da bi s vremenom postala jedan od najstarijih proizvođača odjeće u Gruziji koji još uvijek radi. U međuvremenu je kuća Materia počela okupljati mlade talente, a onda je 2021. osnovana i premium linija Matériel na čijem su kreativnom čelu dizajnerica Tiko Paksashvili.

Tako je odnedavno modna marka sinonim za ženstvenost i skladno skrojene komade poglavito od kože, iako se u kolekcijama može pronaći i pregršt lepršavih komada, kao i onih inspriranih muškom odjećom. Za sezonu jesen/zima 2021. godine brend predlaže power dressing, i to ne samo kroz sakoe koji naglašavaju ramena i struk, već i putem haljina sa strateški raspoređenih prorezima i naborima te kožnatih hlača i balonera koji privlače pažnju na prvi pogled. Jednostavnost krojeva i statement detalji pun su pogodak, a komadi ovog brenda mogu se kupiti putem shopping platformi Farfetch, Browns Fashion, Moda Operandi i Ssense.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0