Ružičasta pampas trava novi je hit u dekoraciji interijera

Pampas trava, a i sušeno cvijeće, najljepši je, najjeftiniji, održiv i chic dekor za dom u 2020. godini. Ako se pitate zašto ponovno spominjemo pampas travu kad je ona “old news” – svjetske influencerice su prošle godine pokazale kako koriste pampas za uređenje svojih dnevnih soba, ove je godine trend dobio novu inačicu. Riječ je o ružičastoj, ali jednako atraktivnoj i lepršavoj inačici, koja će se još bolje slagati sa šarenim poljskim cvijećem i ekstravagantnim vazama.

Cox & Cox

No, ne morate ići toliko daleko i slagati svoje bukete, iako Instagram vrvi idejama. Pampas je vrlo elegantan i lijepo će izgledati i sam izložen u vazi samo morate pripaziti da je ona dovoljno visoka kako ne bi došlo do prevrtanja. Umjesto vaze možete koristiti i starinske ćupove ili bocune koji su također veliki hit u dekoru interijera u posljednje vrijeme, a koje možete pronaći u antikvarijatima ili sajmovima.

Ono što je toliko privlačno kod pampas trave, pogotovo u ružičastoj nijansi, je to da taj detalj ima moć transformirati svaki prostor i učiniti ga pomalo egzotičnim. Osim toga, dizajneri interijera, ali i svi ostali, vole ih ovu biljku jer je vrlo jednostavna za održavanje – daje efekt prirodnog cvijeća, ali je nećete morati zalijevati niti mijenjati jer se ne suši. Uz to, nebitno je stoji li u osunčanom ili mračnom dijelu stana. Stručnjaci savjetuju, ako joj želite još produžiti vijek trajanja, da svaku stabljiku s cvijetom posprejate laganim slojem laka za kosu.

Cvjetna galerija RL

Cortaderia jubata je biljka iz porodice trava čiji grm naraste i do 80 centimetara, dok cvijeće može narasti i više od dva metra. Cvjetovi nalikuju metlicama, a pampas trava cvate krajem ljeta, u rujnu i listopadu, pa je upravo sada idealno vrijeme da svoj dom oplemenite njome. I baš zbog doba u kojem cvjeta, pampas trava djeluje nekako umirujuće, podsjeća nas na ljetni povjetarac i dane koje smo provodili uz obalu mora, a takvo nešto zaista želimo imati u domu, pogotovo kada kroz prozor gledamo u kišu.

Pampas ružičaste boje u kratkom je roku postao toliko popularan da svoj grm možete naručiti putem Etsyja, a ako ipak želite vidjeti uživo ono što kupujete, preporučujemo da se zaputite u zagrebačku cvjećarnicu Cvjetna galerija RL u kojoj ga možete pronaći.

Fotografije: @cvjetnagalerijarl, Etsy, Pinterest, Cox & Cox

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0