Dina Dončević 25.10.2024. Fashion

East-West torbice – trend koji ne posustaje

Iako možda i ne znate za njihov službeni naziv, ove torbice ste sigurno vidjeli po gradu, na policama dućana i društvenim mrežama. Radi se od East-West torbicama, odnosno modelu koji se ističe svojom dužinom, koja je naspram visine znatno veća te torbica tako ima horizontalnu siluetu.

Géraldine Boublil nosi Alaia Le Teckel

Mnogi rast ovog trenda pripisuju i činjenica da su pametni telefoni, koje non stop nosimo sa sobom, sve veći pa tako ne stanu u manje torbice, koje su se samim tim produžile, a jedan je brend posebno zaslužan za njihovu popularnost.

Alaia Le Teckel

 

Modna kuća Alaïa početkom je godine predstavila model Le Teckel, čija je izdužena silueta odmah zapela za oko mnogim trendsetericama. I dalje je to jedna od najtraženijih East-West torbi, koja je u međuvremenu predstavljena u brojnim nijansama.

Olga Yeromenko ima Alaia Le Teckel model

No, ni druge modne kuće nisu propustile predstavili ovaj popularan model, a ona torbica koju ste sigurno zapazili je clutch Bottega Veneta Andiamo. Osim što su predstavili clutch verziju, talijanska kuća je lansirala i verziju klasične Andiamo torbe s ručkom koja je dobila East-West transformaciju.

Alexia Kafkaletos nosi Bottega Veneta Andiamo clutch

Na reviji brenda Hermès za sezonu jesen/zima 2024. predstavljena je Shoulder Birkin, verzija Birkin torbe koja je, baš poput Andiamo modela brenda Bottega Veneta, prošla transformaciju siluete kako bi bila što privlačnija trendsetericama.

Darja Barannik sa Shoulder Birkin modelom

I The Row je svoj najpopularniji model Margaux predstavio u ovoj popularnoj verziji, a s obzirom na to koliko različitih modnih kuća i high street brendova u svojim kolekcijama ima ovaj model, jasno je da je riječ o trendu koji ne posustaje.

Darja Barannik ima Magda Butrym torbicu

East-West torbice odišu posebnom dozom elegancije stoga uopće ne čudi da brendovi predstavljaju takve verzije svojih popularnih torbica, kao ni čijenica da takvih komada na tržištu ima za svaki budžet.

Camille Charriere nosi Prada model

Ako vam je baš takav model zapeo za oko i želite ga u svojoj kolekciji, u nastavku otkrivamo neke od najpopularnijih East-West modela torbica.

Mango

Khaite

Khaite

Magda Butrym

Loewe

Freja

Saint Laurent

Reformation

Reformation

Jil Sander

Jil Sander

Zara

Zara

Savette

Ferragamo

Ferragamo

Staud

The Row

The Row

Bottega Veneta (Net-a-Porter)

Bottega Veneta

Bottega Veneta

Prada

Alaia

Alaia

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Loewe, Khaite, Ferragamo, Alaia, Zara, Mango