Iva Marušić 17.10.2024. Fashion

Clare Waight Keller i brend Reformation predstavili su kolekciju inspiriranu vintage nakitom

Vintage nakit uvijek je bio poželjna stvar u svijetu mode i trendseterica, a s obzirom na to da vintage odjevni komadu postaju sve traženiji, ne čudi da brojni brendovi u novim kolekcijama prizivaju neka druga vremena. To najbolje potvrđuje nova u nizu modnih suradnji, ona američkog brenda Reformation i dizajnerice Clare Waight Keller.

Ime ove dizajnerice vam je zasigurno poznato, jer se radi o onoj s bogatim modnim portfeljem. Naime, Waight Keller bila je kreativna direktorica u kućama Givenchy i Chloé dvjema prestižnim pariškim kućama u kojima je obilježila brojne uspjehe. Prije mjesec dana iznenadila je čitavu modnu industriju s time što postaje kreativna direktorica japanskog brenda Uniqlo, o čemu smo pisali kao novom pothvatu u kojem se tematiziralo o tome hoće li high street brendovi početi sa zapošljavanjem eminentnih dizajnera kao svojih kreativnih direktora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Reformation (@reformation)

I sad, svega nekoliko tjedana kasnije, ova britanska dizajnerica predstavila je kolaboraciju s obožavanim američkim brendom Reformation. No, kao što biste možda pomislili na prvu, ne radi se o suradnji koja je iznjedrila modne komade, već – nakit! Prva je to kolekcija nakita koju je američki brend ikad predstavio, a s obzirom na vizuale, jasno je da se radi o savršenoj nadopuni odjevnih komada brenda.

Reformation

Kolekcija je u potpunosti inspirirana Parizom 1920-ih i glavni je cilj kolekcije dočarati francuski glamur. Asortiman od 10 komada sadrži naušnice, narukvice i ogrlice dizajnirane da se doimaju kao komadi nakita koji su se nosili 1920-ih godina, no sa svježom i modernom perspektivom. Kampanja s Dree Hemingway u glavnoj ulozi, inspirirana je memoarima Ernesta Hemingwaya smještenima u Pariz 1920-ih godina.

Reformation

Waight Keller je prilikom lansiranja nove kolekcije izjavila da je teško pronaći dobro dizajniran komad nakita po razumnoj cijeni. Osmislila je stoga nakita koji je rezerviran za podizanje svakog jesenskog i zimskog outfita. Kolekcija nadopunjuje jesensku kolekciju brenda kojom obiluju večernje haljine, profinjene siluete i sve ono što je obilježilo dvadesete godine.

Ostajući vjerni Reformationovoj predanosti odgovornoj proizvodnoj praksi, capsule kolekcija nakita je izrađena od recikliranog 24-karatnog zlata, sterling srebra i poludragog kamenja. Kolekcija nakita dostupna je za kupnju na službenoj stranici brenda i cjenovni se rang kreće od 215 do 1150 eura, a u nastavku teksta otkrijte naše omiljene komade.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Reformation, Instagram