Iva Marušić 16.10.2024. Editors Pick

COS Atelier je najljepša high street kolekcija za obožavateljice minimalizma

Početkom rujna, tijekom Tjedna mode u New Yorku, švedski brend COS održao je reviju na tom značajnom tjednu. Rame uz rame s najznačajnijim američkim modnim dizajnerima, high street brend servirao je fantastičnu kolekciju kojom obiluju svevremenski komadi, jasne linije, nenametljive boje i minimalizam. Ukratko, radilo se o kolekciji kojom je brend dokazao povratak jednostavnih i svakodnevno nosivih komada na pistu.

Revija brenda COS na Tjednu mode u New Yorku, rujan 2024.

COS

Također, radilo se o reviji koja modnom kontekstu pristupa uz see now – buy now. Barem je tako bilo za većinu komada koje je švedski brend predstavio revijom, dok su drugi komad predstavljeni ovih dana. Radi se o onima koji pripadaju Atelier kolekciji, odnosno kolekciji koja iza sebe nosi izrazito kvalitetne izrade, pogotovo ako se uzme u obzir da se radi o high street brendu.

Nova Atelier kolekcija vrvi komadima koje odlikuju najfinije tkanine i besprijekorna pažnja na detalje. Uostalom, COS je jedan od onih brendova koji, ako govorimo o high street modi, uvijek predstavlja iznimno kvalitetne komade. Ovom je kolekcijom COS servirao komade idealne za capsule garderobu za zimske dane.

U kolekciji se ističu kožnate jakne, haljine i košulje od svile, kožnati modni dodaci poput tote torbe, kao i tailored komadi poput savršenog crnog odijela koje je nezaobilazna stvar u ormaru. Posebno se istaknula i bundica izrađena u cow printu, inače jednim od dominantnih printeva ove sezone o kojem smo već pisali. Svi su komadi, kako to i priliči kod ovog brenda, predstavljeni u nenametljvim nijansama, poput crne, tamnoplave, bež i tamnije bordo nijanse, kao dominantne boje sezone.

U nastavku teksta otkrijte koje to komade izdvojili kao omiljene, a svi su za kupnju dostupni na službenoj stranici švedskog brenda.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: COS, Instagram