Iva Marušić 03.10.2024. Fashion

MagMe Pick: adidas originals SL72 crvene tenisice

Brend koji posljednjih sezona apsolutno dominira kad su u pitanju hit tenisice je – adidas Originals. Brojni modeli koji su prvotno bili osmišljeni za sportske prilike, unatrag nekoliko godinu osvojili su vrh modnih lista i postali dijelom svakodnevnih odjevnih kombinacija stylish žena diljem svijeta.

Nesumnjivo je da u toj takozvanoj sneaker kulturi, trendseterice najviše biraju modele Samba, Spezial i Gazelle, sve redom brojne uspjehe koji su se ustalili u chic i ležernijim kombinacijama. Međutim, već mjesecima uz navedena tri modela nameće se još jedan – SL72, čija silueta također datira iz sportskog odijevanja, no ovog puta u reinterpretiranom, suvremenijem dizajnu. Osim toga, SL72, ima najposebniju siluetu kad se radi o uspješnim modelima adidas Originals brenda i upravo je to ono što ga je posljednjih mjeseci učinilo toliko poželjnim komadom među modnim insajdericama.

Modeli adidas Originals SL72 u zelenoj i smeđoj boji

Njemački sportski div ovaj je model prvotno predstavio 1972. godine, kako i u samom nazivu modela stoji. Silueta je bila osmišljena za opremanje sportaša za vanjske prilike. Sedamdesetih se radilo o revolucionarnoj tenisici, koja se zbog lagane konstrukcije pokazala idealnom za trkače. Danas, ovaj model unosi retro stil u aktivan život i elemente dizajna koji ga čine toliko popularnim. Prozračni gornji dio izrađen od nylona, detalji od antilopa i kožnati, teksturirani jezik, ovom modelu daju nemjerljivo chic izgled.

Pinterest

Otkako je brend lansirao reinterpretaciju tog kultnog modela, predstavljeno je i niz različitih, novih boja, od jarkih do klasičnijih nijansi. Unatoč tome što su neutralne boje uvijek siguran odabir i onaj model koji će se uklopiti u gotovo svaku odjevnu kombinaciju, nama je za oko zapeo jarko crveni model.

To je nijansa koja će obogatiti i najjednostavniju odjevnu kombinaciju tijekom jeseni, savršeno će odgovarati uz odjevne komade u tamnijim bojama, poput sive, tamnoplave i čokoladno smeđe, kao i uz jakne od brušene kože u konjak boji koje su it komad aktualne sezone.

Kombinacija crvene, bijele i detalja u popularnoj baby ružičastoj, svakom će outfitu dati nešto posebniju, girly notu – pa i da ste odjeveni u monokromatski crni outfit. Osim što će idealno pristajati uz traperice, ovaj model možete kombinirati i uz mini suknje i haljine. Casual chic pristup odijevanju uz ovaj je model zagarantiran, a kupnjom SL72 modela u ovoj nijansi, svoj ćete ormar obogatiti za model tenisica kojim ćete na jednostavan način učiniti da svakoj kombinaciji dodati statement prizvuk.

S obzirom na to da se model SL72 pokazao iznimno uspješnim u novoj reinterpretaciji, predlažemo da s kupnjom budete brzi, jer se brojni modeli gotovo stalno rasprodaju. Ovim ćete tenisicama unijeti dašak retro stila u svoju garderobu i uvijek izgledati chic, a da ne pričamo da pritom nećete žrtvovati udobnost. Tenisice su dostupne u adidas dućanima na prodajnim mjestima koje možete otkriti na linku, a u nastavku teksta otkrijte još detalja ovog modela za kojim su poludjele it djevojke.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, adidas Originals