Dina Dončević 15.10.2024. Lifestyle

Najljepše lokacije za mala vjenčanja u Hrvatskoj

Pronalazak idealne lokacije za vjenčanje, često je jedan od najzahtjevnijih zadataka za mladence, a pogotovo ako je riječ o manjim, intimnijim svadbama. No, pozitivna strana organiziranja manjeg vjenčanja je da ono ne mora biti u gradu u kojem živite, već na nekoj drugoj lokaciji, u okruženju prirode, pa čak i na morskoj obali. Ako vam je to opcija, onda definitivno nastavite čitati ovaj članak jer vam u nastavku otkrivamo sasvim posebne hotele iz Impresia kolekcije, od kojih će vam zastati dah, ne samo zbog lokacija na kojima su smješteni i uređenja koje odaje počast bogatoj povijesti mjesta, već i zbog vrhunske usluge zbog koje možete biti uvjereni da će sve na veliki dan teći glatko i bez stresa.

Luksuzni i boutique hoteli koji su dio Impresia kolekcije ističu se svojom pričom. To nisu samo prekrasno uređeni boutique hoteli na ekskluzivnim lokacijama u Hrvatskoj s vrhunskom ponudom, već je riječ o onima čiji bi zidovi, da mogu, ispričali najzanimljivije priče. Na nekim lokacijama Impresia hotela nekoć su se odmarali plemići, pa čak i car Dioklecijan, tako da danas pružaju unikatno i autentično iskustvo odmora i svakom modernom putniku, ostavljajući im nezaboravna sjećanja.

https://adriaticweddings-croatia.com/

A upravo takva – nezaboravna – su i vjenčanja koja se odvijaju na nekim od najljepših lokacija u Hrvatskoj, na kojima su Impresia hoteli smješteni. U nastavku vam donosimo naš izbor nekih od najljepših hrvatskih destinacija za mala vjenčanja.

Meneghetti Wine Hotel & Winery (Bale)

U samom srcu Istre smještena je jedna od najpoznatijih vinarija i hotela – Meneghetti Wine Hotel & Winery. Hotel je skriven između čempresa koji doprinose umirujućem ugođaju u ovoj oazi mira, koja se nalazi na imanju okruženom morem vinograda. Elegancija usred prirode ono je što Meneghetti Wine Hotel & Winery garantira, stoga se s razlogom nalazi na listi najtraženijih luksuznih destinacija za vjenčanja u Hrvatskoj iz Impresia kolekcije.

Flick Factory / organizator vjenčanja Lepor

Imanje je uređeno u tipičnom istarskom stilu, a suvremeni stil interijera savršeno komplimentira prirodi koja ga okružuje. Priroda na imanju je, također, idealna živa scenografija, koja je jednako privlačna u proljeće, ljeto i jesen.

Flick Factory

U Meneghetti Wine Hotel & Wineryju može se održati raskošno vjenčanje na otvorenom do 150 uzvanika s on-site cateringom. Okruženi čempresima, maslinama i vinogradima, pod vedrim nebom Mediterana, zasigurno možete stvoriti nezaboravne prve bračne trenutke. Ako, pak, želite ipak intimnije slavlje, samo s članovima uže obitelji, elegantan ambijent restorana koji može primiti do 50 gostiju bit će idealno mjesto za to.

Flick Factory

U hotelu se nalazi 58 smještajnih jedinica, tako da lako možete smjestiti sve goste na imanju te u prepričavanju doživljaja sa svadbe uživati na doručku sa svima.

Boutique Hotel Kazbek (Dubrovnik)

Kad su u pitanju najljepše lokacije za vjenčanje, Dubrovnik se nalazi na vrhu te liste. Vila iz 16. stoljeća u koju je smješten boutique hotel Kazbek predstavlja iznimno romantičnu kulisu za vjenčanje, o kakvoj mnoge mladenke sanjaju. Klasična arhitektura tog podneblja upotpunjena je prostranim dvorištem i raskošnim vrtom koja skrivaju intimnu ceremoniju od znatiželjnih pogleda. Radi se o lokaciji koja je idealna za manja intimna vjenčanja do 36 uzvanika.

Ova pitoreskna lokacija osigurat će da predivne vjenčane fotografije, s vama najbližim ljudima, a gosti će, osim u živoj kulisi, uživati i u kulinarskom iskustvu koje stavlja naglasak na lokalne namirnice. Nakon slavlja, koje može potrajati do dugo u noć, gosti se za aktivnosti idućeg dana ili razgledavanje Dubrovnika mogu odmoriti u elegantnim i prostranim sobama boutique hotela u kojima će pronaći apsolutni mir.

Iskustvu vjenčanja svakako pridonosi i pažljivo osoblje kojem je cilj osigurati vam dan za pamćenje, koji će proći bez ikakvih prepreka.

Beach club Hvar, hotel Adriana (Hvar)

Iako je planiranje vjenčanja jedan od najstresnijih razdoblja u životu, oni mladenci koji žele opuštenu vibru odlučit će se za vjenčanje na plaži, odnosno u jednom od najpopularnijih beach barova na JadranuBeach clubu Hvar koji je dio Impresia hotela Adriana. Ovo je zaista nenadmašna lokacija – osim što se nalazi na najsunčanijem hrvatskom otoku, beach club je smješten u uvali udaljenoj od stare gradske jezgre s pogledom na hvarski arhipelag i svega nekoliko koraka vas dijeli od terase do mora.

Ovo je bivše kupalište izgrađeno 1927. godine, a kroz desetljeća je bilo omiljeno odredište za ljetna osvježenja lokalnih stanovnika i turista, povezujući gradski život s kristalno čistim Jadranskim morem. Iako je lokacija u potpunosti obnovljena i modernizirana, sačuvan je njezin autentični, mediteranski šarm, pa je pravo mjesto za vjenčanja u retro stilu.

Jedinstveni ambijent osigurat će da imate najfotogeničniju kulisu, pogotovo ako se odlučite za champagne tower, dok gosti imaju pogled na morsku pučinu i zalazak sunca iza vas. Beach Club Hvar nudi i vrhunsku uslugu u organizaciji vjenčanja, u suradnji s wedding planerima koji imaju dugogodišnje iskustvo, a ni gastronomski aspekt nije zanemaren – uz četiri slijeda s menija koji spaja modernu i tradicionalnu kuhinju poslužuju se lokalna, vrhunska hvarska vina.

Nakon cjelodnevne zabave na suncu, večere i plesa do dugo u noć, mladenci i gosti mogu se odmoriti u hotelu Adriana, koji je dio Impresia kolekcije. Spa hotel smješten je nedaleko od beach cluba, a prepoznat je po modernoj arhitekturi koju ćete zasigurno zamijetiti na hvarskoj rivi. Unutrašnjost krije sofisticirano uređen interijer, a s rooftop bara puca panoramski pogled na stari grad i luku. Isto tako, opremljen je i sa spa centrom koji je savršen za punjenje baterija jutro nakon proslave.

Martinis Marchi Heritage Hotel (Maslinica)

Dvorac smješten na samoj obali mora zvuči kao bajkovito mjesto za vjenčanje. Barokna utvrda u kojoj se nalazi Martinis Marchi Heritage Hotel, smještena uz obnovljenu luksuznu marinu, zaista je jedinstveno mjesto na hrvatskoj obali, ne samo za odmor, već i za svečane trenutke. Zamislite da zavjete izgovarate ispred dvorca starog 300 godina s pogledom na more, okruženi svojim najmilijima.

Martinis Marchi Hotel / Martina Skrobot Photography

Ceremonija i zabava mogu se održati i u raskošnom privatnom vrtu hotelu koji može primiti do 100 gostiju. Isto tako, ako planirate nešto manje, za do 60 gostiju, zabava nakon vjenčanja može se održati i uz bazen i terasu (te u vinskom podrumu u slučaju lošeg vremena) hotela, u kojem sveukupno može odsjesti do 24 gostiju u devet sofisticiranih apartmana.

Martinis Marchi poolsetup / Maksim Bašić

Terasa restorana s pogledom na more kreira romantično mediteransko ozračje zbog kojeg mnogi mladenci, koji planiraju intimno vjenčanje ili, pak, svadbu srednje veličine, odabiru upravo ovu destinaciju na otoku Šolti. Da bi dan bio što opušteniji, zabava se iz eksterijera može preseliti u interijer ili biti natkrivena pa je ni lošije vrijeme ne može pokvariti. Baš kao što je sam hotel jedinstven, osoblje će se pobrinuti i da svako vjenčanje bude posebno te da dugo ostane zapamćeno, ne samo kao slavlje ljubavi, već i kao otmjena zabava u otočkom okruženju koje će se svi gosti rado sjećati.

https://adriaticweddings-croatia.com/

Mladencima je na raspolaganju i luksuzna motorna jahta, ne samo za transfere gostiju po otoku, već i kao lokacija za photosession.

San Rocco (Brtonigla)

Nagrađivani mali hotel iz Impresia kolekcije smješten je na obiteljskom imanju te je idealno mjesto za ljubitelje vrhunske istarske kuhinje i vina, kao i one koji žele imati intimnu proslavu u obiteljskoj atmosferi. U hotelu San Rocco osjećat ćete se opušteno kao kod kuće, a tome će doprinijeti šarm njihovih interijera i predivan park u kojem možete održati nezaboravnu ceremoniju.

Ovaj je obiteljski hotel poznat po jednom od najboljih restorana u Hrvatskoj, tako da ćete svojim gostima priuštiti vrhunski gastronomski doživljaj, u nepretencioznoj, ali ipak svečanoj atmosferi. S terase restorana pogled puca na bazen oko kojeg se može održati i koktel zabava dobrodošlice. Uz vanjski bazen, okružen zelenilom i maslinicima, u San Rocco hotelu krije se i drugi, u sklopu wellness centra sa saunom, hidromasažom i pogledom na okolni krajolik u kojem se možete opustiti nakon cjelodnevnog tulumarenja.

Originalne drvene grede, detalji od kamena i kovanog željeza ono su što interijer, točnije 11 soba i 2 apartmana, čini jedinstvenima i svevremenskim – iako odišu bogatom poviješću, one su kreirane za maksimalnu ugodu svih modernih gostiju.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR