Evo kako preduhitriti dječje prehlade i upale uha, grla i nosa

Kako se približavamo jeseni, a djeca su se vratila u školske klupe i na vrtićka druženja, za mnoge obitelji ovo je razdoblje kad sezonske bolesti postaju svakodnevna briga. Povratak u školu i vrtić znači i veći kontakt s bakterijama i virusima, što često dovodi do prehlada, upala uha i grla, te drugih infekcija. Djeca obično takve viruse donose kući, šire ih na roditelje, braću i sestre, pretvarajući početne slabije prehlade u virusne koje zatim pogađaju cijelu obitelj. Prijelaz između toplih, bezbrižnih ljetnih dana i hladnijeg jesenskog perioda smanjuje imunološku obranu i dodatno olakšava širenje bolesti.

@alexiiak

Upravo je zato potrebno preduhitriti upale prije nego što do njih i dođe. Kako bi se zaustavio taj začarani krug da konstantno iz istog kućanstva netko obolijeva, svaki roditelj zna da je potrebno u rutinu uvesti nekoliko stvari koje bi takva oboljenja mogli spriječiti. Konstantno provjetravanje prostora, spavanje minimalno osam sati tijekom noći, pročišćivanje zraka i kretanje te boravak u prirodi, kao i pravilna i uravnotežena prehrana ono su što uvijek pomaže. No, što kad roditelji sve to čine, a djeca i dalje obolijevaju? Klinička istraživanja su pokazala da uzimanje određenih dobrih bakterija, posebno onih koje djeluju na oralnu mikrobiotu, može značajno smanjiti učestalost respiratornih infekcija te upale uha, grla i nosa.

Od najmlađe dobi pa sve do odrasle, PROblis se koristi za zaštitu od učestalih infekcija uha, grla i nosa, a pritom se radi o proizvodu koji osim dobrih bakterija, sadrži i vitamin D3 koji pruža još jaču zaštitu za sezonske upale. Ovaj proizvod dokazano smanjuje pojavu streptokoknih infekcija grla te drugih respiratornih virusnih infekcija.

Unatoč raznolikoj ponudi proizvoda za jačanje imuniteta na tržištu, anketa koja je ranije ove godine provedena na uzorku 576 mama, dokazuje da je PROblis apsolutni favorit. U lipnju, neposredno nakon što su završile sezonske infekcije, čak 478 mama izjavilo je da je u kategoriji “Dodaci prehrani za jačanje imuniteta – “dobre bakterije za uho, grlo i nos” PROblis najbolji. No, što ovaj proizvod čini toliko uspješnim?

Dobre bakterije koje sadrži PROblis prirodne su i ljudskog su porijekla. One se prirodno naseljavaju u ustima i gornjim dišnim putevima u prvim tjednima života te se radi o onim bakterijama koje pomažu u izgradnji prve linije obrane odmah nakon rođenja. Međutim, dio tih dobrih bakterija s vremenom kako rastemo nestaje i upravo je zato iznimno bitno vratiti ih u organizam kroz dodatke prehrani. PROblis sadrži Streptococcus salivarius K12, upravo te dobre bakterije koje je važno nadoknaditi putem dodataka prehrani kao što je PROblis.

PROblis je dostupan u obliku praška i pastila u dva okusa – jagoda i menta. Djeca posebno vole okus jagode, dok stariji preferiraju okus mente. Za najmlađe, PROblis nudi prašak s okusom jagode koji se lako nanosi dudom ili prstom po usnoj šupljini bebe. Pastile su dostupne u oba okusa i svi proizvodi sadrže jednaku količinu dobrih bakterija i vitamin D3.

PROblis je najbolje uzimati jednom dnevno, najbolje prije spavanja, kad se pastila ili prašak rastopi u ustima. Istraživanja su pokazala da se najdugotrajniji rezultati postižu kada se PROblis koristi tri mjeseca, no može se koristiti i duže, kao dodatna zaštita tijekom sezone prehlada i gripa.

S obzirom na to da je nova školska godina tek počela, a i odrasli su se vratili na posao, sad je pravo vrijeme da uvrstite ovaj proizvod u svoju kućnu ljekarnu. Uz ovaj proizvod, suočavanje s izazovima koje donosi školska godina postat će lakše, a brojna svjedočanstva zadovoljnih mama dokaz su njegove učinkovitosti.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram (@alexiiak), Medikor 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0