MagMe Pick: Martinis Marchi Heritage Hotel na otoku Šolti

LJetovanje na hrvatskim otocima mnogima je omiljena destinacija za odmor. Netaknuta priroda, zrak koji se ne može usporediti s bilo čime, usporeni dani, osjećaj mira i najljepših pogleda… No, uz to nerijetko dolazi i izazov putovanja do otoka, gužve i duge vožnje. Međutim, u splitskom se akvatoriju smjestio otok koji se može pohvaliti blizinom od obale, no i svemu onome što svaki otok nudi. Samo tridesetak minuta od trajektnog pristaništa u Splitu, otok Šolta nedvojbeno je najljepši otok do kojeg ćete doista, i iz većih kontinentalnih gradova, stići brzo.

Uvala Maslinica na otoku Šolta i marina Martinis Marchi

Na tom se otoku nalazi marina koja je proglašena najljepšom 2018. i 2022. godine, a radi se o onoj Martinis Marchi u uvali Maslinica. Uz samu marinu, na tom zapadnom dijelu Šolte u uvali koja je najljepša za vrijeme zalaska sunca, smjestio se i Martinis Marchi Heritage Hotel. Kao što i samo ime navodi, radi se o hotelu bogate povijesti i baštine, koji uz današnji moderniji prizvuk predstavlja luksuzno odredište za odmor na otoku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martinis Marchi (@martinis.marchi)

Priča ovo impozantne lokacije započela je još u 18. stoljeću. Naime, trojica braće plemićke obitelji Marchi porijeklom iz Mletačke republike 1703. godine dobili su dozvolu da na Šolti izgrade dvorac koji će štititi od ondašnjih opasnosti. Dvorac je to koji je u konačnici izgrađen početkom 1700-tih godina, a koji danas, još uvijek odjekuje plemenitom ostavštinom. Hotel je rasprostranjen na 1500 četvornih metara i u ponudi ima devet prostranih i luksuznih apartmana. Svaki od njih krasi prekrasan pogled koji će vas ostaviti u čudu i učiniti vaše ljetovanje savršenim. Hotel je danas dijelom nove hotelske grupacije Impresia, o kojoj smo nedavno pisali zbog mnogobrojnih fantastičnih hotelskih izdanja iza kojih grupacija stoji diljem Hrvatske.

Svi su apartmani nazvani po povijesnim osobama koji su povezani uz davnu povijest dvorca i opremljeni su uz pomno birane detalje i unikatan, restauriran namještaj, koji je dopremljen iz Pariza, Londona, Beča, Venecije i Zagreba. Dvorac u kojem se nalazi hotel odiše tradicijom i poviješću, no ono što je nedvojbeno je činjenica da danas on zadovoljava visoke standarde udobnosti i modernog luksuza.

Doista, hotel s pet zvjezdica s obzirom na to da ima mali broj apartmana, uvijek će vam pružati maksimalnu privatnost i mir, a uživati možete i uz bazen, saunu, parnu kupelj i luksuzni mediteranski vrt u sklopu hotela savršen za opuštanje u otočkom miru. Svaki je apartman izraz luksuza, no istovremeno je zanimljivo kako hotel i danas zadržava pojedinosti iz povijesti, i uređen je u pomalo retro štihu, uz nenametljive boje, tamno drvo i namještaj koji evocira neko drugo vrijeme.

U takav prekrasan odmor u ovome hotelu možete stići i uz privatni transfer, njihovom luksuznom Sunseeker jahtom. Jahta ”Martinis Marchi I”, bilo da je riječ o istraživanju obale, izletu na obližnje otoke, ili pak posjet gradovima Trogiru, Splitu ili Zračnoj luci Split, poslužit će kao najbolji odabir u svakom trenutku. Već i samim dolaskom u uvalu Maslinica, možete osjetiti sav luksuz uz ovakav transfer, no ono za što se možete odlučiti je i iznajmljivanje jahte uz stručnu posadu koja će vas provesti svim osamljenim i divljim privatnim uvalama u blizini hotela i skrivenim ljepotama svih obližnjih otoka.

U sklopu ovog očaravajućeg boutique hotela, smjestio se i restoran Martinis Marchi, koji se može pohvaliti udobnošću na otvorenoj terasi, uslugom, tradicionalnim jelima Mediterana, i naravno, nezaobilaznim pogledom na more. U restoranu će vas dočekati jela koja su jasan odraz jednostavnosti i tradicionalne dalmatinske kuhinje. Koriste se samo svježi i visokokvalitetni sastojci koji su prisutni u regiji od davnina. Doista, restoran je to koji razumije esencijalnu bit Mediterana, dodajući osoban inovativni štih popularnim klasicima. Na jelovniku ćete pronaći bogat raspon različitih jela i svatko će za svoje nepce pronaći nešto – od mesa, ribe, tradicionalne kuhinje, ali i vegetarijanske kuhinje, do slastica kojima ćete na najljepši način završiti ugodan boravak u restoranu. Ipak, ono što smo otkrili – uvijek je najbolje upitati za preporuku dana, jer je izbor svježe ribe ono što će vas osvojiti na ovakvoj lokaciji.

Restoran Martinis Marchi

U konačnici, ovo fantastično izdanje koje je samo nadomak obale, a nudi nezamjenjiv osjećaj mira i opuštenog otočkog života, postat će vaša omiljena ljetna destinacija. Sve korisnike Visa Gold, Platinum i Infinite kartica očekuju i posebni benefiti kada prilikom direktnog upita za rezervaciju navedete kod VISAIMPRESIA. U Martinis Marchi Heritage Hotelu tako možete iskoristiti benefite poput premještaja u sobu više kategorije (ovisno o raspoloživosti), rani check-in ili kasni check-out (ovisno o raspoloživosti), besplatni parking, piće dobrodošlice, besplatnu bocu vina ili košara s voćem. Ako želite saznati više, posjetite službenu stranicu hotela na kojoj ćete pronaći još više zanimljivih crtica iz povijesti, kao i sve potrebne informacije za ovakav nezamjenjiv odmor na otoku Šolti, a u nastavku teksta uživajte u još impresivnih fotografija!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Martinis Marchi, Instagram 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0