MagMe Bites by Monika: Spaghetti s pestom od avokada
S proljećem i naši tanjuri kao da vape za laganijom i zdravijom prehranom koja nam pruža energiju za svakodnevne poslovne obveze, ali i sportske te fizičke aktivnosti na svježem zraku kojih smo se svi zaželjeli proteklih mjeseci. Ovi spaghetti s domaćim pestom od avokada idealan su obrok u proljetne dane – kremasto, zeleno i ukusno!
Sastojci za pesto od avokada:
1 avokado
20g pinjola
2 režnja češnjaka
feta sir
150g baby špinat ili baby blitve
2-3 žlice maslinovog ulja
parmesan sir
sok pola limuna
papar, sol
1 žličica Harissa Arrabbiata začina
1 pakiranje tjestenine spaghetti
cherry rajčice
POSTUPAK:
Sve sastojke staviti u blender i izblendati dok ne dobite kremasti pesto od avokada. Skuhati tjesteninu po uputama na pakiranju. Pomiješati s pestom i dodati narezane cherry rajčice i mozzarellu. Obilato posipati parmesanom!
TIPS: Po želji možete poslužiti uz piletinu!