Celine je lansirao kolekciju za pilates. Treba li nam doista dizajnerski reformer?

Nije novost da modne kuće izlaze iz samog okvira mode s pojedinim kolekcijama. Pod svojim imenom predstavljaju beauty kolekcije, zatim one za uređenje doma, pa sve do kolekcija namijenjenim za kućne ljubimce. No, posljednja u nizu koja je predstavljena – Celine kolekcija za pilates – nešto je čemu se nismo nadali. Naravno, asortimanom su predstavljeni odjevni komadi za vježbanje, ali i Celine reformer te rekviziti za pilates i jogu. Što je dovelo do toga da modni brendovi toliko zadiru u neke druge industrije?

Kupci ukratko žele živjeti luksuz u svemu što rade i upravo zato modne kuće posljednjih godina izrađuju komade koji nemaju toliko veze s modnom industrijom, no svejedno ih uspiju povezati sa svojom pričom. Hedi Slimane, kreativni direktor kuće, je tako predstavio četiri rekvizita za pilates i jogu od kojih svaki sadrži neku od prepoznatljivih komponenti brenda. Od kultnog Triomphe logotipa koji se prostire duž reformera ili prostirke za jogu pa sve do korištenja profinjenje teleće kože koju viđamo na torbicama i dodacima kuće.

Kad se radi o odjeći koju je Slimane servirao, na prvi je pogled jasno je da se radi o klasičnim sportskim komadima, od kraćih tajica, sportskih topova i šilterice, no predstavljene su i nešto profinjenije stvari, poput večernjih torbica koje neupitno ne nosimo na vježbanje. U glavnoj ulozi kampanje pojavljuje se Kaia Gerber odjevena u sportske komade s ponekim naznakama profinjenosti, a fotografirao ju je sam Slimane, što inače priliči ovoj kući.

Ipak, pravi su hype doživjeli rekviziti. Reformer, prostirka za jogu, girja i blok za jogu četiri su rekvizita koje je kuća predstavila. Svi izrađeni od visokokvalitetnih materijala s prepoznatljivim motivima kuće, prikazuju ultimativan luksuz kakav nismo navikli viđati od modnih brendova.

Refomer

Ukratko, francuska nam je kuća servirala pomalo kontroverznu kolekciju. Treba li nam doista reformer s potpisom modne kuće Celine? Pitanje je koje se samo od sebe postavlja, no vrijedi pričekati hoće li ipak trendseterice u takvo što uložiti. Kolekcija je dostupna po cijeni na upit, a moći će se kupiti u listopadu ove godine na službenoj stranici brenda.

Blok za jogu
Girja
Prostirka za jogu

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Celine

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0