Dina Dončević 12.06.2024.

Vodimo vas na najbolji after work u gradu

Iako obožavamo večernje izlaske ili, pak, dnevne tulume u beach clubovima, after work partyji u ljetnom razdoblju nešto su što ne propuštamo. Dok se svi ne razbježe na obalu, dašak ljetne atmosfere daju upravo after work druženja, a oni koji su u potpunosti ovladali vještinom uživanja u tom razdoblju dana, koji niti jedna notifikacija na poslovnom mailu ne može prekinuti su – Talijani.

Od njih možemo puno toga naučiti o načinu života, ali i o posebnom stavu o uživanju u hrani i piću – Talijani su usavršili aperitivo kao umjetnost.

Što je, zapravo, aperitivo? Aperitivo je običaj nastao na sjeveru Italije, koji se ustalio i u ostatku te države, a u kojem se uživa od 19 do 21 sat. Aperitivo je izlika za druženje s prijateljima ili partnerom i opuštanje od radnog dana, a uključuje obavezno čašu vina, spritz ili koktel, uz lagane zalogaje. Aperitivo ne mijenja večeru, iako može uključivati hranu, a zamišljen je kao vrijeme koje “trošite” na druženje i piće prije večere, kao i pomoć za utažiti glad prije samog obroka. Aperitivo će otvoriti apetit, ali njegova je glavna svrha opuštanje nakon napornog radnog dana, smijeh, uživanje…

Ako ovo zvuči kao nešto što vam je potrebno, onda nastavite čitati ovaj članak, jer znamo gdje se ovog ljeta održavaju najbolji after work partyji, idealni za aperitivo s prijateljima i degustiranje osvježavajućih koktela i spritzeva.

Prošlog je tjedna održan prvi after work party “Aperitivo con Maraschino” u popularnom zagrebačkom Tesla baru u centru grada, a tad je predstavljena i nova koktel karta sa sedam osvježavajućih koktela koji su idealan odabir za aperitivo.

Glavna zvijezda koktela je zadarski Maraschino, liker od višnje maraške, koji daje sasvim posebnu aromu novim pićima kao što su Tequila Sunset, Smoke & Citrus Delight, Maraschino Kiss, Maraschino Citrus, Cherry Negroni, Cherry Burbone Bliss i Maloma. Kokteli su to koje možete probati u Tesli i uživati u ljetnim osvježavajućim okusima. Neki od tih pravi su klasici aperitiva, ali s twistom – poput Cherry Negronija ili Malome, dok drugi čine nove, kreativne kombinacije koje će oduševiti i najveće ljubitelje koktela.

Ono što im je zajedničko je Zadarski Maraschino, koji je poseban zahvaljujući višnji maraški koja svoje najkvalitetnije plodove daje upravo u Zadru i okolici. Niti jedno hrvatsko autohtono piće nema tako bogatu povijest kao Maraskin Maraschino, a svoju popularnost može zahvaliti neospornoj kvaliteti i prepoznatljivom okusu upravo višnje maraške. Zahvaljujući tom likeru, krajem 18. stoljeća Zadar je dobio svoje mjesto na karti Europe – “ono što je regija Champagne za šampanjce, Bordeaux za vina, to je Zadar za likere”, rečenica je koja se mogla pročitati u tadašnjim novinama.

Danas je Maraschino poznat u barology i mixology svijetu jer je jedan od najpopularnijih sastojaka u brojnim koktelima, svojim specifičnim okusom višnje maraške daje koktelima posebnu voćnu aromu koja je istovremeno osvježavajuća i slatkasta.

Zato se, definitivno, bilo koji dan, uputite se u Tesla bar u Varšavskoj ulici i uživajte u aperitivu te novim koktelima s Maraschinom, a “Aperitivo con Maraschino” se tijekom ljeta seli i na obalu! A ako isto iskustvo želite imati kod kuće, predlažemo da isprobate ove recepte za koktele o kojima smo vam već pisali!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR