10 najboljih coffee table knjiga ove godine

Coffee table knjige svakom domu donose šarm i potiču razgovor s gostima koji ih pronalaze na stoliću u dnevnom boravku. Obožavaju ih ljubitelji vizualne umjetnosti, idealne su za ležerno čitanje i uživanje u visokokvalitetnim fotografijama, ilustracijama i informativnim tekstovima. Ukratko, svatko ih ima u svome domu, stoga vam u ovom članku donosimo naš odabir 10 najboljih coffee table knjiga ove godine!

Pinterest

Radi se o publikacijama koje odabirete za svoj dom i koje na prvu na jasan način odražavaju vaš ukus i interese. ovog smo puta, većinom izdvojili one koje se dotiču mode i nekadašnje, ali i današnje industrije. Uz to, dvije publikacije tematiziraju draguljarske kuće, a jedna povijest kultnih satova. Uz to, kao također jedan od popularnijih žanrova kad se radi o coffee table knjigama su one o uređenju interijera, stoga smo izdvojili naše favorite i iz tog područja.

U nastavku otkrijte koje to naslove ne biste trebali propustiti ove godine – svatko će pronaći nešto za sebe!

THE CONNOISSEUR’S GUIDE TO FINE TIMEPIECES (ASSOULINE)

European Watch Company, kompanija sa sjedištem u Bostonu, od 1993. godine nudi iznimnu uslugu prodaje satova. Ova knjiga bilježi duh i umijeće te nasljeđe kompanije, prikazujući više od 150 satova koji predstavljaju primjer horološke izvrsnosti. Njihova kolekcija obuhvaća niz stilova, uključujući klasične, avangardne i rijetke vintage komade velikih urarskih kuća i neovisnih manjih obrtnika. Kroz upečatljive fotografije i detaljne opise, vodič istražuje povijest i inovacije iza svakog sata, odražavajući trajnu privlačnost izrade satova i trajno naslijeđe European Watch Co.

BENETTI (ASSOULINE)

Već 150 godina Benetti pretvara snove u stvarnost kroz svoju stručnost u nautičkoj gradnji. Kao pionir u industriji, Benetti je izradio više od četiri stotine jahti, evoluirajući od drvenih jedrenjaka do najmodernijih jahti koje predstavljaju utjelovljenje inovacije. Ova knjiga slavi ikonična plovila poput El Carana Davida Bowieja, Nabile Adnana Khashoggija i povijesnog Delfina, koji se smatra prvom luksuznom jahtom na svijetu. Od 108-metarskog IJE-a do suradnje s renomiranim dizajnerima i prestižnom klijentelom uključujući Zlatana Ibrahimovića, svaka stranica prikazuje Benettijevu ostavštinu.

KARL LAGERFELD: A LIFE IN HOUSES (THAMES AND HUDSON)

Iako je poznat kao neizostavna modna ikona, Karl Lagerfeld također je bio poseban i u dizajnu interijera. Ova nova publikacija nudi uvid u njegove domove koji su bili uređeni u stilu art deco pa sve do ultramodernih uređenja koje je obožavao. S glamuroznim fotografijama i detaljnim tekstom o povijesti i značajnim komadima svakog prostora, knjiga predstavlja širinu Lagerfeldove kolekcije kao i njegov eklektični stil.

PATTERNS OF PORTUGAL (CHRISTINE CHITNIS)

Ova knjiga oživljava više od 200 živopisnih fotografija jedne od najljepših zemalja svijeta – Portugala. Prepoznata po svojoj arhitekturi, kulturi, tradiciji neizostavnim kultnim keramičkim pločicama, uz ovo ćete izdanje odmah poželjeti otputovati u Portugal!

ISSEY MIYAKE (TASCHEN)

Ova bogata knjiga o japanskom dizajneru na 452 stranice prikazuje povijest brenda od 1960. do 2022. godine. Uz tu ćete publikaciju naučiti o dizajnernovom radu koji je uvijek pomicao granice modne industerije, uz osobne podatke koji nikad ranije nisu bili otkriveni. Knjiga sadrži informativan tekst na engleskom i japanskom jeziku.

Vivienne Westwood a to Z: The Life of an Icon: From Anglomania to Zips (Amazon)

Od njezinog skromnog djetinjstva dok je odrastala u ratom razorenoj Britaniji do toga da je postala jedna od najslavnijih kreativnih figura u svijetu. Ova publikacija upotpunjena je odvažnim ilustracijama i slavi život kraljice britanske mode – Vivienne Westwood.

Barbie: The World Tour (Rizzoli)

Press turneja Margot Robbie za jedan od najpopularnijih fimova prošle godine, Barbie, sad je ovjekovječen u cofee table knjizi. Naime, knjiga ističe kultnu suradnju između Robbie i njezinog stilista Andrewa Mukamala, koji je radio na njezinim fantastičnim lookovima za crveni tepih.

Tiffany & Co.: The Landmark (Assouline)

Kao hommage luksuznoj draguljarnici, ova coffee table knjiga detaljno opisuje povijest Tiffanyjeve ikonične lokacije na Petoj aveniji u New Yorku kao i nasljeđe brenda. Prekrasni vizualni prikazi i bogati tekstovi u kombinaciji donose pregled povijesti jedne od najpoznatijih draguljarskih kuća na svijetu.

The Spirit of Chaumet (Thames & Hudson)

Ova publikacija prikazuje ostavštinu draguljarske kuće Chaumet koja je osnovana u Parizu 1780. godine. U čast svojoj arhivi, ova knjiga zaranja u ikonske stilove i poznate klijente, poput Marie Antoinette, koja je oblikovala tu parišku kuću visokog nakita. Uz 450 zadivljujućih fotografija, svaki će ljubitelj nakita uživati prelistavajući ovo izdanje.

Extraordinary Records (Taschen)

Ova publikacija obuhvaća više od 500 gramofonskih ploča i predstavlja putovanje u bogatu povijest vinila. Od rijetkih izdanja, odvažnih oblika i švercerskih vinila u SSSR-u do onih koji su oblikovali identitete brojnih umjetnika i definirali neke glazbene ere, ova kolekcija slavi umjetnički značaj vinila.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest, Taschen, Assouline 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0