Fotografija: @peti_kupe

5 najatraktivnijih mjesta za večernje izlaske u Zagrebu

U proljeće se priroda budi iz “zimskog sna”, a čini nam se da isto vrijedi i za nas. Nakon zime koja je većinom bila rezervirana za kućne tulume ili, pak, odmor od izlazaka, spremni smo za večernje izlaske u gradu. Ako poput nas, na početku proljetne sezone, ne znate gdje biste otišli u noćni provod ili ste u potrazi za nekim novim mjestima za izlaske, donosimo naš odabir nekih od najatraktivnijih lokacija u Zagrebu. Nazovite prijateljice, rezervirajte termin i napunite bateriju na smartphoneu s kojim ćete moći ovjekovječiti zabavne trenutke izlaska i rado ih se prisjećati.

Maredo

Među mjestima za noćne izlaske koje je otvoreno u posljednje vrijeme definitivno se ističe Maredo. Riječ je o kombinaciji noćnog kluba i restorana koji spaja najbolje od obaju svjetova. Nakon ukusne večere – i vrlo Insta-worthy jela koja možete ovjekovječiti pametnim telefonom – za koju je zadužen chef Mario Mihelj, slijedi prigušivanje svjetla i pojačavanje glazbe. House zvukovi natjerat će vas na ples, a sve trenutke zabavnog izlaska poželjet ćete zabilježiti pogotovo kad prostor obasja ambijentalni crveni light.

U takvim je uvjetima važno imati pouzdanu kameru na pametnom telefonu koja će unatoč lošijim uvjetima i mračnom ambijentu, uhvatiti kvalitetne fotografije – jer će sigurno biti riječ o izlasku za pamćenje. Samsung je na tržište lansirao inovaciju u sklopu poboljšane Nightography značajke u Galaxy liniji, pa tako sa Samsung Galaxy S23, S23+ i S23 Ultra možete kreirati savršene fotografije na profesionalnoj razini zbog senzora visoke rezolucije i inteligentnih piksela koji će apsorbirati svjetlo. Tako ćete, pomoću umjetne inteligencije, dobiti detaljne fotografije jarkih boja i u uvjetima smanjene svjetlosti.

Peti kupe

Peti kupe slovi za jedan od najboljih klubova u Zagrebu, a u njemu možete poslušati nastupe izvođača gotovo svih žanrova – od koncerata jazz glazbenika pa sve do najbolje techno glazbe. Klub je uređen u minimalističkom stilu i prilagođava se eventima, što znači da svaki put doživljaj može biti drugačiji. Mi ćemo se ovog mjeseca tamo uputiti na koncert hrvatske glazbenice Nike Turković, a super su vijesti da unatoč tamnom, koncertnom settingu, oštre videe možete snimati pomoću kamere na smartphoneu.

U sklopu spomenute Nightography značajke, Samsung Galaxy S23 Ultra koristi napredni senzor i procesor koji se prilagođavaju slabom osvjetljenju, kao i tehnologiju stabilizacije videa, pa tako videi snimljeni ovim uređajem djeluju poput onih uhvaćenih s  profesionalnom kamerom.

Ten22

Ako više ne možete izdržati noćne izlaske do ranih jutarnjih sati, predlažemo da s izlaskom počnete ranije, pa da ste do ponoći u krevetu! To je moguće u novom zagrebačkom koktelu baru Ten22 u kojem možete uživati u jednostavno uređenom ambijentu kojim dominiraju neonski znakovi na ulazu i po zidovima, koji će biti poseban detalj na fotografijama. Fotogenični svijetleći neonski znakovi atraktivna su scenografija za fotografije, a dodatno se možete poigrati s postavkama na svojoj kameri kako biste postigli efekt kao da se prelijevaju po fotografiji.

Pomoću Samsung Galaxy S23 Ultra uređaja možete snimiti jasne noćne portrete prijatelja s blago zamućenom pozadinom u kojoj će odlično funkcionirati neonski znakovi – osoba koju snimate bit će u fokusu i zasjati, a neon pozadina dat će “wow” efekt fotografiji.

Out Rooftop

Ako želite pobjeći daleko od gradske vreve, predlažemo da se ne maknete iz strogog centra Zagreba, ali da utočište pronađete na jednom od zagrebačkih krovova. Naime, Out Rooftop je klub koji je smješten na vrhu zgrade u Ilici, a iz njega noću puca pogled na svijetlima obasjan grad. To je prava prilika za okinuti noćnu fotografiju Zagreba, ako to uopće stignete učiniti usred zabave koja se odvija u ovom klubu.

Bilo bi zaista šteta da ne ulovite noćnu panoramu grada, a fotografije visoke rezolucije jednostavno je postići širokokutnom kamerom s 50 MP uređaja Samsung Galaxy S23 i S23+ koja kombinira različite snimke kako bi nastala kvalitetna fotografija prepuna detalja. Ovakve fotografije je moguće i dodatno urediti uz pomoć aplikacije Expert RAW koje će posvijetliti fotografije i istaknuti još više detalja, poput zvijezda na noćnom nebu iznad Zagreba.

Regular. Bar

Regular. Bar je jedan od zagrebačkih barova koji je gotovo uvijek pun, a osim dobroj atmosferi koja vlada, to mogu zahvaliti i minimalističkom uređenju te odličnom line-upu dj-eva svakog vikenda. Uvijek možete računati da ćete u Regular. Baru plesati uz zvukove dobre glazbe, kao i na činjenicu da ćete sigurno sresti nekoga koga dugo niste vidjeli. To je prava prilika za ovjekovječiti taj trenutak.

Selfie fotografije odvedene su na novu razinu uz pomoć Dual Pixel tehnologije na prednjoj kameri Samsung Galaxy S23 i S23+ uređaja. Fotografije će biti fokusiranije nego one na koje ste navikli, a boje će biti autentične i djelovat će realnije. Čak će i videozapisi snimljeni prednjom kamerom biti jednako oštri.

Nakon ovog popisa sve što vam preostaje je uputiti se u večernji izlazak – možda već ovaj vikend! Predlažemo da ne zaboravite napuniti bateriju na smartphoneu i pobrinuti se da imate dovoljno memorije kako biste mogli spremiti sve fotografije iz izlaska. Sada je super prilika za to jer kupnjom Galaxy S23 ili S23+ pametnog telefona ostvarujete pravo na šestomjesečni besplatni probni rok Microsoft 365 Basic OneDrive pohrane u oblaku od 100 GB. Promocija je dostupna od 7. veljače do 31. prosinca, a više informacija možete pronaći na ovom linku.

Fotografije: Instagram, PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0