Iako u suštini znamo da je najbolje rješenje za mamurluk jednostavno ne konzumirati alkohol jer je on u velikim količinama štetan, svi ga s vremena na vrijeme konzumiramo. I onda kada se dogodi da ipak malo pretjerate, sljedeći dan zna biti poprilično naporan. Još kada se dogodi da baš sutradan imate neki važan event ili događaj, izgled neprospavane noći vam zaista nije potreban. Evo nekoliko načina da se što prije očistite od popijenog alkohola i nastavite sa svojim zdravim navikama.

Cheerful young people showered with confetti on a club party.

HIDRATIZIRAJTE SE

Konzumiranje alkohola dehidrira tijelo, a dehidracija se najčešće manifestira u obliku glavobolje sutradan. Zato biste tijekom noći kada pijete alkohol, svakako trebali povremeno popiti čašu vode i na taj način tijelu dati potrebnu količinu vode. Ako je za to prekasno, i sutradan nije kasno za unošenje vode u vaš organizam. Čim otvorite oči, prvo što biste trebali jest popiti veliku čašu vode.

TOPLO – HLADAN TUŠ

Tuširanje nakon vesele noći i nije neka novotarija, no izmjenjivanje tople i hladne vode pri tuširanju zaista djeluje. Pospješuje krvotok i vraća koži svježi  i elastičan izgled. Natečenost od nečistih tvari u organizmu će nestati, a osim što ćete izgledati odmornije, tako ćete se i osjećati.

REVITALIZIRAJTE SVOJE OČI

Oči su ogledalo duše, a ukoliko ste noć prije popili koju čašicu previše, ogledalo su i prošle noći. Najbolje bi bilo da odmah ujutro stavite masku na lice koja će vam povratiti svjež izgled i rješiti vrećice ispod očiju. Ako su vam oči crvene, namačite zeleni čaj u vrućoj vodi, a potom stavite u frižider da se malo ohladi. Zatim ih stavite na oči i držite oko petnaest minuta. Učinak je gotovo trenutan i oči su ponovno svježe.

sleep

HIGHLIGHTER

Highlighter će vam pomoći da osvježite svoje lice na način da nitko neće primjetiti koliko je noć prije bila zabavna. Nanesite ga na obraze, nos te bradu. Malo možete dodati i na unutarnje kuteve očiju kako bi dobili efekt više otvorenih i razbuđenih očiju.

BIJELA OLOVKA

Da budemo iskreni, mamurluk se uvijek najbolje vidi na vašim očima. Zato njima treba pridati najviše pažnje. Nanesite bijelu olovku na donji kapak jer će vam tako oči izgledati još otvorenije i odmornije. Nakon toga malo tko će primjetiti vaš umor i sada ste spremni za novi dan prepun uzbuđenja.

sleep4