5 MOJITO KOKTELA ZA LJETO

Ljeti nije teško naći izliku za hladno piće, a ukoliko piće sadrži limetu, mentu i rum, osvježenje je zagarantirano. Smatra se da je mojito nastao na Kubi u lokalu La Bodeguita del Medio u Havani gdje je Ernest Hemingway bio stalni gost, te je stoga taj koktel često povezivan s njim. Osim klasičnog mojita u koji idu limeta, rum, tonik, svježa metvica i drobljeni led, MagMe donosi pet egzotičnih dodataka za savršeni mojito koktel koji možete napraviti i kod kuće.

  1. GREJP MOJITO

Poseban sastojak u ovom mojitu svakako je grejp. Ovaj koktel može se složiti u svega nekoliko minuta, a potrebno je nekoliko žlica šećera pomiješati s pola čaše vode, dodati listiće metvice, ocijediti grejp i dodati ¾ čaše bijelog ruma. Uz drobljeni led i shaker, ovaj napitak savršen je za vruće ljetne noći.

grejp

  1. ROSE MOJITO

Može se iskoristiti bilo koji rose šampanjac, ali preporučamo da ne bude presladak. Za početak, na dno posude dodajte pomiješani rose šampanjac sa šećerom, potrebno je dobro umiješati navedene sastojke kako bi dobili sirup. Kao u svakom mojitu, potrebno je dodati drobljeni led, listiće svježe metvice, narezanu limetu iscijediti i potom dodati kriške, te dodati decilitar bijelog ruma i dva decilitra rose šampanjca koji će dodati mjehuriće u koktel.

rose

  1. MOJITO S BOROVNICAMA I BOSILJKOM

Ovaj koktel zahtjeva 7 sastojaka i 5 minuta. Potrebno je zgnječiti borovnice, limetu i šećer na dnu posude kako bi dobili homogenu smjesu, dodati bosiljak i gnječiti dalje. Dodati bijeli rum i drobljeni led, te lagano mješati te dodavati tonik i nastaviti s mješanjem. Na kraju se po želji može dodati još drobljenog leda, bosiljka i borovnica za ukras.

borovnice

  1. ANANAS MOJITO

Takozvani tropski mojito je prava poslastica za sve ljubitelje ananasa. Ljeto je pravo vrijeme za ananas jer ga možete kupiti na gotovo svakoj tržnici ili dućanu s voćem.  Narezani ananas potrebno je staviti u shaker zajedno s listićima metvice i šećerom, ukoliko nemate shaker dovolljna će biti posuda i drvena žlica. Dodati bijeli rum, sok iscijeđen iz limete i led. Dobro pomiješati, po želji ukrasiti i imate koktel!

ananas

  1. MOJITO S KRASTAVCIMA

Ovaj koktel je hibrid mojita i gin-tonika, ali zahvaljujući upotrebi shakera možemo ga nazvati pravim koktelom. Recept je jako jednostavan: gin, limetu i metvicu stavite u shaker i pomiješajte, dodajte kriške svježih krastavaca a potom i tonik, pomiješajte i ostavite nekoliko minuta da se okusi sljube. Ovaj osvježavajući napitak možete napraviti i sa šećerom, no jednako je fin i s manje kalorija!

krastavci

MagMe preporuka:

Shaker Boston, Sol i papar 336 kn
Shaker Boston, Sol i papar 336 kn
Set za koktel, Sol i papar 167 kn
Set za koktel, Sol i papar 167 kn
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0