10 beauty savjeta za koje bismo voljeli da smo ih znali ranije

Jeste li ikad vidjeli neku osobu koja vas je blistavom kožom, savršenim cjelodnevnim makeupom, sjajnom kosom ili prekrasnim noktima jednostavno oduševila i pitali ste se kako joj to uspijeva? Ako je vaš odgovor ne, svaka čast, jer ste vjerojatno onda baš vi ta osoba za kojom se okrećemo. Ali ako ste među ostalih 99 posto koji su odgovorili potvrdno, onda će vas zanimati trikovi koje smo sabrali na jedno mjesto. Jer možda su te osobe samo znale pokoji dobar trik više nego vi u tom trenutku.

Svi beauty savjeti, a tako i proizvodi, neće “upaliti” svakome jednako – jer imamo različitu kožu i kosu, ali ipak postoje neki trikovi koji će vam pomoći neovisno o tipu kože, kose, noktiju ili bilo čega drugoga. Bacite pogled na listu i otkrijte o čemu se točno radi!

1. Kožu hidratizirajte pod tušem

Koža najbolje upija hidratantne kreme i druge proizvode za njegu dok je još lagano vlažna, pa ako se borite sa suhom kožom na tijelu, probajte s ovim savjetom – losion za tijelo namažite nakon tuširanja, u tušu, dok je koža još vlažna. Koža ne mora biti potpuno mokra, možete je malo osušiti, a ako vam se čini nelagodno, niste jedini. Potrebno je naviknuti se na ovaj proces, a vrlo brzo nakon će vam se činiti kao najbolja stvar u životu.

2. Imajte ručnik koji koristite samo za lice

Iako mnogi imaju naviku pri izlasku iz tuša obrisati se jednim ručnikom, stručnjaci ipak upozoravaju da bi možda bilo bolje koristiti odvojeni ručnik za lice. Naime, lice je puno osjetljivije te drukčije reagira na gelove za tuširanje, koji znaju ostati na ručniku. No, nije samo to razlog zašto je dobro imati odvojene ručnike. Najveći problem su bakterije koje mogu ostati na ručniku, odnosno njegova nečistoća. Bakterije, gljivice, mrtve stanice kože, ulja i drugi ostaci mogu se nakupiti na ručniku, što onda može dovesti do infekcija, iritacija kože te akni na licu.

3. Dezodorans koristite noću

Zvuči neobično, ali ovo je trik koji ćete htjeti iskušati ako ste među onima koji imaju problema sa znojenjem. Naime, neki stručnjaci tvrde da antiperspiranti bolje djeluju kad je temperatura tijela niža i kad nismo u situaciji u kojoj se znojimo. Čak i ako isperete dio dezodoransa ujutro, on će se dobro upiti u kožu tijekom noći te tijekom dana svejedno biti djelotvorniji nego da ga nanesete po danu – korištenjem dezodoransa po noći, manje ćete se znojiti tijekom dana.

S obzirom na to da smo ipak i pobornici one da kožu pazuha s vremena na vrijeme treba pustiti da diše bez dezodoransa, naš dodatan savjet je da ovaj trik ipak koristite samo u posebnim prigodama, kad znate da će vam sljedećeg dana biti krucijalno da se ne pojave tragovi znoja na vašoj odjeći. Ostale dane, možda ipak možete pustiti koži da “diše” tijekom noći.

4. Nemojte dirati zanoktice

Koliko god vas možda iritirale, zanoktice štite nokat, a podrezivanje ili guranje unatrag može smanjiti njihovu učinkovitost i dopustiti prodor bakterija u nokte, što može dovesti do infekcija. Uz to, što više dirate zanoktice, to će one manje izgledati njegovano i biti problematične, zbog čega ćete se pronaći u začaranom krugu iz kojega je teško izaći – što ih više dirate, to ih više trebate tretirati, a što ih više tretirate, to će brže izgledati lošije. Da bi zanoktice izgledale prirodno lijepo, jedino što morate je hidratizirati svoje ruke (što je dobra ideja i radi kože ruku pa možemo reći da je win-win).

5. Makeup proizvodi koje koristite trebali bi bazom odgovarati jedan drugome

Koliko god se čini pomalo komplicirano, zapravo i nije. To znači da bi proizvodi koje nanosite na lice jedan nakon drugoga trebali biti iste baze. Primjerice, ako koristite proizvode na bazi vode, onda bi svi oni trebali biti na istoj bazi. Tako na primjer, imate li primer na bazi vode, neka i podloga ili BB krema također budu na bazi vode, a ako pak koristite uljne proizvode, neka svi budu na toj bazi. Vjerujte, rezultati će vas oduševiti.

6. Vrat mora biti dio svake beauty rutine

Vratu treba pridati jednako (ako ne i više) pažnje baš kao i licu. Jer možda vas šokira ova informacija, ali – vrat stari i brže od kože lica! A možete se truditi koliko hoćete “peglati” bore na licu, i raditi sve što je u vašoj moći za pomlađivanje kože lica, ako će vam lice izgledati mladoliko, a vrat pričati drugu priču. Zato vrat nemojte zaboraviti ni u kojem postupku beauty rutine. Najbolje je  beauty rutinu s lica proširiti i na vrat i dekolte te pripaziti na jedan dodatan savjet – koža vrata je ipak nešto tanja od kože lice, pa je samim time i nešto osjetljivija, pa se preporučuje da na ovom području budite pažljivi s pilinzima.

7. Šamponi s pigmentom mogu produljiti postojanost boje kose

Svi koji su barem jednom bojili kosu, upoznati su s time koliko se boja može promijeniti pranjem kose. Nakon nekog vremena kosa prestaje imati tu živu boju i sjaj, pa može izgledati beživotno i kao da je vrijeme za ponovni posjet frizeru. No, ne treba biti tako. Vijek savršene boje kose može se produljiti ako nabavite šampon s pigmentom i koristite ga tijekom svakog trećeg ili četvrtog pranja. Ovo se zapravo odnosi na sve proizvode sa pigmentom, tako da će vam pomoći i maska s pigmentom koju ćete ostaviti nekoliko minuta na glavi nakon pranja običnim šamponom. No, nemojte pretjerivati u korištenju ovih šampona, jer rezultati neće biti bolji s korištenjem prilikom svakog pranja,već bi mogli izazvati kontraefekt na boji kose.

8. Za šamponiranje kose treba odvojiti vremena

Većini je pranje kose mrzak zadatak koji bi, kada dođe na red, uvijek preskočili. To naravno rezultira pranjem kose u što bržem roku, da se toga “riješimo” (čast izuzecima). Međutim, to nije dobro zato što je šamponu potrebno vremena da razgradi sebum i pročisti vlasište. Bilo bi idealno kada bi vlasište šamponom masirali tri do pet minuta, a pritom nisu uopće potrebne velike količine šampona, već i manju količinu možete nježno masirati u vlasište. Ako šampon naneste nabrzaka i odmah isperete, zapravo sastojci šampona nisu uspjeli “odraditi” učinkovito, a vi ste u tom slučaju mogli oprati kosu i samo običnom vodom, a rezultat ne bi bio puno drugačiji.

9. Nemojte čuvati skupe proizvode samo za posebne prilike

Znate onaj proizvod koji dugo gledate na policama i razmišljate je li njegova visoka cijena zaista opravdana, no s druge strane, upravo taj proizvod je “sve što vam u tom trenutku treba”. E, znamo i mi. Vjerojatno svaki od beauty entuzijasta ima jedan takav proizvod, bilo da se radi o skupocjenom ružu, parfemu ili kremi. No, i kad nabavimo taj proizvod, mnogi od nas često griješe koristeći ga samo s vremena na vrijeme da se ne bi brzo potrošio. Rezultat je naravno da takvim proizvodima najčešće prođe rok trajanja, a u tom slučaju više nisu sigurni za vašu kožu, te proizvod koji je nekad bio sinonim za luksuz postaje sinonim za problem. I jedino što vam ostaje je nepotrošena bočica proizvoda u kojoj biste uživali da ste ga koristili svaki dan.

10. Zube treba prati prije pranja lica

Zvuči banalno, ali ako imate osjetljivu kožu, zlata vrijedi. Naime, pasta za zube ponekad može nadražiti kožu i baš zato nije poželjno da pasta ostane na koži, makar u tragovima koje možda nećete vidjeti golim okom. To je pogotovo dobar tip za sve one koji se bore s crvenilom oko ustiju ili na bradi. Tako da – prvo operite zube, a zatim lice isperite sredstvom za čišćenje i nećete požaliti.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0