Body & Soul Sunday – Proljetno čišćenje

IMG_55061-828x1024

Proljeće je idealno vrijeme za čišćenje. Ima nešto u buđenju prirode što nas potiče da radimo velike promjene. Bilo da se radi o našem stambenom prostoru, ormaru ili prostoru u kojem radimo, proljeće je vrijeme za bacanje starog i stvaranje mjesta za novo. U fizičkom i duhovnom smislu. Danas navodimo kako prostor detaljno očistiti. Pod detaljno, mislimo na energetsko čišćenje. Svaki prostor upija našu energiju te je povremeno potrebno napraviti prostorni detoks kako bi ostavili iza sebe što više loše energije.

Čišćenje sunčevom svjetlosti

5gallery_117

Sunčeva svjetlost uklanja lošu energiju i obnavlja pozitivnu. Kada je vani sunčano, otvorite širom prozore i što duže pustite svjetlo da ulazi u vaš prostor. Također, odjeću je najbolje sušiti direktno na na sunčevoj svjetlosti i vjetru.

Morska sol

Pospite nekoliko zrna morske soli po tepihu i u kutove sobe te ostavite preko noći. Ujutro usisavačem pokupite zrna (te zatim ispraznite vrećicu). Sol je također prirodni sakupljač loše energije te uspješno pomaže prilikom energetskog čišćenja.

Biljke

5gallery_126

Znamo da su biljke zdrave te da stvaraju kisik. Preporuča ih se staviti u kutove prostorije jer sprečavaju zadržavanje energije te potiču njenu cirkulaciju kroz prostor. Osim toga – lijepo izgledaju!

main.original.640x0c

Eterična ulja

Čak i ako niste ljubitelj eteričnih ulja, ne podcjenjujte njihovu vrijednost. Dokazano pozitivno utječu na naše psihičko i fizičko stanje. Mješavinu vode i eteričnog ulja pošpricajte po prostoru. Preporučaju se ulja lavande, limuna, kadulje ili neka druga koja vam najviše odgovaraju.

Feng shui

Feng shui drevna je kineska vještina uređenja prostora u kojem živimo. Temeljna ideja jest da se prostor u kojem provodimo vrijeme uskladi s okolinom te dozvoli tijek pozitivne životne energije. Tako, primjerice, krevet u spavaćoj sobi potrebno je postaviti što dalje od vrata sobe. Ispod kreveta ne bi trebalo imati spremišta sa stvarima jer te stvari imaju svoju nakupljenu energiju koja vam smeta dok spavate. Što se tiče boja, Feng shui zagovara tople, pastelne i prirodne boje. Boja lavande, breskve, svjetlo plava i sl. Pozitivno utječu na naše cjelokupno stanje. Za spavaću sobu, pak, preporučaju se ‘romantične’ boje poput crvene i roze.

5gallery_130

main.origjjjinal.640x0c