Želite naučiti više o viskijima? Evo odlične radionice u Splitu

Za sve one koji vole svoje dane upotpuniti zanimljivim aktivnostima i naučiti nešto novo u zabavnom druženju, pronašli smo način kako iskoristiti večer ovog petka. Radi se o radionici o jednom od najcjenjenijih pića na svijetu – viskiju.

To je piće koje se smatra najplemenitijim i najkompleksnijim na svijetu, ima kultnu sljedbu te se smatra statusnim simbolom, a znanje o tom piću nešto je što nikada ne izlazi iz mode, i možemo reći da je u domeni timeless tema.

Kako je piće koje se radi od par elementarnih sastojaka postiglo takvu planetarnu popularnost, status i premium cijene? Koji su načini proizvodnje i odležavanja zaslužni za njegov aromatski profil? Kako odabrati viski po vašem guštu i izvući maksimum uživanja u njemu, kad, uz što i na koji sve način? To su sve pitanja na koja odgovore možete saznati na radionici i kušaonici Scotch Whisky – World7s most iconic Spirit. U uzbudljivi svijet viskija će vas uvesti momci iz Croatia by the glass, inače osnivači prvog hrvatskog whisky kluba koji uspješno djeluje od 2015. godine.

Na radionici ćete kušati pet oglednih uzoraka izvrsnih škotskih viskija koji će vam predstaviti glavne stilove, regije i osnove svega onoga što biste željeli znati kako biste bolje razumjeli i izvukli najviše iz tog plemenitog pića. Uz degustaciju i prezentaciju, bit će i nekoliko prigodnih zalogaja.

Želja organizatora je Whisky Klub dovesti u Split kako bi svi zajedno obogatili kulturu ispijanja plemenitih pića, kako viskija tako i srodnih mu pića i koktela te time podignuli ljestvicu kvalitete i društvene odgovornosti te uživanja.

Radionice vodi Jure Andrijašević, predavač na Wine academy Croatia, koji je kao jedan od dvojice u cijeloj Hrvatskoj položio 3. stupanj na WSET Spirits školi.

Cijena samo za ovu inicijalnu radionicu iznosi 35 eura po osobi, a održat će se u ugodnom ambijentu La Vue Bara u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani 17. veljače u 19 sati. Prijaviti se možete putem maila mario.baras@lemeridiensplit.com, a detalje možete pogledati na Facebook stranici eventa.

Fotografije: Marko Mihaljević

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0