Želimo sve komade iz ljetne kolekcije srpskog brenda Mates

Dizajnerski duo Mates, iza kojeg stoje Marko Ilijev i Saša Stević, a čije komade Hrvatice obožavaju, naučio nas je da njihova inspiracija najčešće seže mnogo dalje od “njihovog vremena”. A u prilog tome govori nova kolekcija za sezonu proljeće/ljeto 2022. koja nosi naziv “Jadran” u kojoj su se, kao i do sada, okrenuli filmovima, fotografiji i trendovima nekog drugog vremena. U ovom slučaju, u pitanju su šezdesete.

U kolekciju “Jadran” tako su “transportirane” siluete karakteristične za to vrijeme, upotpunjene eklektičnim akcentima – perjem, vezom, kombinacijom printeva i krojem prepoznatljivim za brend Mates. U kolekciji za ljeto mjesto su našli i komadi i kompleti koji su obilježili i prethodno ljeto, sada u novom ruhu.

“U pitanju je nastavak priče od prošlog ljeta, pa i neke sezone prije, jer obojica volimo setove. Ovog puta, uz klasične jednobojne s vezom, tu su i karirani kompleti koji se naslanjaju na temu ove sezone”, izjavio je Marko Ilijev.

Inspiraciju za komade koji će nas lako transportirati u šezdesete godine u Jugoslaviji doprinijeli su autentični elementi tog vremena.

“Većinski deo inspiracije pronašli smo kako u muzici i prepoznatljivim zvucima šlagera, tako i u filmovima ‘Ljubav i moda’, fotografijama Jovana Đorđevića, pa i atmosferi garderobera Milene Dravić u glavnoj ulozi u filmu ‘Rondo’, Zvonimira Berkovića”, zaključio je Saša Stević.

Fotografije kolekcije upotpunile su temu i instant oživjele razna sjećanja i uspomene uz miris borova, šum valova i zvuk zrikavaca. Sve to odvijalo se ispred objektiva sjajnog dua AUDSHULE, koji čine Ana Šulkić Milovanović i Marko Milovanović, a ispred koga se našla manekenka Jelena Petković. Za još jedan od ključnih elemenata u vidu šminke bio je zadužen Milan Bauranov.

Naglasak je na komforu koji je za tren transformiran u vruću ljetnu noć, obali mora koja se ovom prilikom prebacuje u grad, a sve se ogleda u ležernosti i neopterećenosti šezdesetih godina. U nastavku otkrijte čitavu kampanju brenda Mates.

Fotografije: AUDSHULE

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0