Zavirite u Studio TE, jedinstveno mjesto koje spaja ljubav prema kosi, modi i umjetnosti

Na atraktivnoj lokaciji, luksuznoj mikrolokaciji Park kneževa u Zagrebu, početkom travnja otvoren je moderan frizerski salon Studio TE. Vlasnik salona Ante Pažanin, dugogodišnji frizerski stilist s bogatom karijerom u Hrvatskoj i inozemstvu, dugo je tražio prostor za svoj studio te se na prvu zaljubio u prostor u Parku kneževa.

“Želim klijentima ponuditi i pokazati kako sam mislim da bi studio trebao izgledati i bez ikakve zadrške ili dozvole samostalno kreirati i mijenjati budućnost frizerstva. Htio sam imati studio u novogradnji prvo sam nazvao VMD su tada tek krenuli u izgradnju Parka kneževa. Igrom slučaja su imali slobodan prostor jer je netko odustao, a kada sam vidio nacrte i rendere projekta koji je tada još uvijek bio u izgradnji zaljubio sam se momentalno i znao sam da sam to ja i da mi je tamo mjesto”, objašnjava Ante Pažanin koji je imao jasnu viziju kako bi njegov frizerski salon trebao izgledati te je angažirao arhitektonski studio Onda arhitektura pod vodstvom Krešimira Renića i Nike Dželalije.

Ante Pažanin (fotografija: Suzana Holtgrave)

Uz Krešimira Renića i Niku Dželaliju, na projektu su radili i Marcela Ostroški, Dora Ramušćak i Mia Depolo. Rezultat suradnje između Ante Pažanina i arhitektonskog studija Onda arhitektura jedan od najmodernijih frizerskih salona u Hrvatskoj.

“Prilikom prvog sastanka u vezi projekta Ante nam je uz sve svoje potrebe u funkcionalnom smislu jasno predstavio i svoje želje u smislu finalnog ambijenta prostora. Željeni dojam minimalnog, modernog, dobro osvijetljenog, galerijskog i pomalo pomaknutog prostora nama se u kontekstu frizerskog salona činio kao dobro pogođen smjer i jako zanimljiv zadatak”, govore iz arhitektonskog studija Onda arhitektura.

Sam prostor ima pet radnih jedinica i tri glavopera, a ideja je bila stvoriti i prostor koji će, osim kao primarno frizerski salon, služiti i kao umjetnička galerija jer je sam vlasnik zaljubljenik u kosu, modu i umjetnost.

“Kroz projekt smo konstanto razmišljali o tome i o prostoru koji bi osim kao frizerski salon dugoročno dobro funkcionirao i kao izložbeni prostor ili kao prostor za modne revije. To nam se činilo bitno i mislim da nas je to usmjerilo razmišljanju o prostoru u kojem bi neovisno o samoj opremi i trenutnim trendovima uređenja naglasak i dalje bio na vizualnoj percepciji posjetitelja”, kažu arhitekti i ističu kako je suradnja s Antom bila jako ugodna te su uz zajedničku komunikaciju prevladali sve poteškoće koje su ih snašle prilikom planiranja interijera.

“Naš prijedlog je polazio od ideje da se cijeli interijer prostorno definira kroz drugačiju interpretaciju osnovnog elemenata koji ima svaki frizerski salon – radne jedinice. Postavom radnih jedinica u vidu slobodnostojećih zrcalnih elemenata u punoj visini prostora te njihovom različitom pozicijom, rotacijom i usmjerenjem pokušali smo u relativno malom prostoru postići dojam prostranosti, beskonačnog prostora bez jasno definiranih granica. Također, izlomljenim refleksijama smo željeli u interijer uvesti i vanjski ambijent, vanjskim prolaznicima staviti naglasak na Antu i klijente koji dolaze na šišanje kao glavne aktere u prostoru, a klijentima u interijeru stvoriti neke neočekivane prostorne međuodnose i vizure”, objašnjavaju iz Onda arhitekture i dodaju kako su osnovne boje u prostoru svijetla keramika, ogledalo kao glavni element, crni metalni dijelovi kao dodaci uz ogledalo te crne kožne sjedalice i krom obloga recepcije.

“Slobodno postavljenim elementima dobivaju se idealne pozicije, proporcije i osvijetljenost svake radne jedinice, glavopera, recepcije i čekaonice. Njima se određeni prostori naglašavaju, a određeni sakrivaju, poput ulaza u sanitarni blok. Sve radne jedinice smještene su uz pročelje kako bi svi jednakomjerno dobili što više prirodnog svjetla, a glavoperi djelomično sakriveni u dubinu salona s obzirom na intimu i način njihovog  korištenja. Recepcija i čekaonica smještene su centralno u prostoru, vrlo uočljivo sa samog ulaza. Stvaraju se dva smjera kretanja: zaposlenika i korisnika frizerskog salona, čime se servisni prostori maksimalno odvajaju od korisnika”, objašnjavaju arhitekti.

Studio TE u svakom smislu riječi predstavlja vlasnika Antu Pažanina koji je u cijeli prostor htio prenijeti i cijeli koncept frizerskog salona kakvog je oduvijek priželjkivao.

Salon je zamišljen kao mjesto gdje posvećenost i njega kose dobivaju novo značenje i dimenziju. Cilj je bio stvoriti okruženje u kojem klijenti svoju brigu o kosi prepuštaju nama, u prostoru uzajamnog povjerenja i kontinuirane edukacije, gdje posvećenost detaljima pruža jedinstven doživljaj, objašnjava Pažanin, a s njegovom idejom slažu se i arhitekti zaduženi za dizajn interijera koji dodaju da Studio TE za njih predstavlja sve što bi frizerski salon u osnovi trebao biti.

“To je prostor koji omogućuje različitost stilskih izričaja klijenata, prostor s naglaskom na vizualnu percepciju te u konačnici prostor u kojem je u fokusu Ante sa svojim klijentima”, dodaju Krešimir Renić i Nika Đelalija. Studio TE otvoren je početkom travnja, a više o prostoru, uslugama i rezervacijama možete saznati na instagram profilima Studio TE, Ante Pažanin i na službenoj web stranici frizerskog salona te-hair.com

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije interijera: Bosnić + Dorotić

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0