Zavirite u ovaj predivno uređen stan na otoku Menorca s pogledom koji obara s nogu

Već smo pisali o tome kako je Menorca novo it mjesto za putovanja u 2023. godini, a ako se premišljate bi li odmarali na ovom bajkovitom balearskom otoku ili ne, ovaj će vas šarmantan stan uređen u mediteranskom stilu uvjeriti da je ovo destinacija koju jednostavno morate posjetiti.

Pregršt sunčanih dana, blaga mediteranska klima, low-key šarm i mir ono su po čemu se Menorca ističe, a i što je poslužilo kao inspiracija za uređenje interijera i terase predivnog stana u vlasništvu Paole Gheis, konzultatnice za luxury marketing i ljubiteljice mora. Upravo zato njezin stan nosi nazvi Refugi Blau, što u prijevodu znači plava oaza, koja joj služi za bijeg od užurbanog lifestylea i posla, ali i kao utočište u kojem može raditi s pogledom na more.

Paola Gheis

Za uređenje interijera koji se prostire na 70 četvornih metara te terase od 30 četvornih metara angažirala je studio Farré & Costa Interiors koji su tijekom renovacije stvorili ugodan prostor u kojem su spojeni dnevni boravak i kuhinja te u kojem se kriju i dvije spavaće sobe s dvije kupaonice. Želja je bila maksimalno iskoristiti sunčevu svjetlost koje ima pregršt na ovom otoku i stvoriti oazu za klijenticu i drugi dom koji može koristiti u sezonu i izvan nje.

Jedna od glavnih stavki koja se morala zadovoljiti bilo je kreiranje udobnog prostora za blagovanje ispred velike terase kako bi se moglo objedovati uz svjež zrak i spektakularan pogled na krajolik i more. To je omogućeno ugradnjom velike klizne staklene stijene kojom su na jedinstven način spojeni interijer i eksterijer.

U prostoru su korištene većinom plava i bijela boja, kao poveznica s Menorcom, u kombinaciji s detaljima od prirodnih materijala poput tekstila i rasvjete koji daju dozu sofisticiranosti. Kauč koji se nalazi u dnevnom boravku nosi potpis Maisons du Monde, dok su dekorativne lampe iznad njega kreacija brenda Aroma del Campo.

S obzirom na to da su vlasnici estetika, umjetnost i funkcionalnost iznimno bitne, ne čudi da je prostor uspio pomiriti sve tri komponente. Strastvena ljubiteljica umjetnosti angažirala je britansku umjetnicu s bazom u Barceloni Chelsea Davine da kreira djela posebno za ovaj stan, i to da predstavljaju more i nebo koje okružuju Menorcu u apstraktnom obliku. Djelo velikog formata smješteno je u hodniku te privlači pozornost čim se uđe kroz vrata Refugi Blau stana.

Spavaće sobe su prostrane i prozračne sa spektakularnim pogledom na šumovitu planinu, jedno od mnogih zaštićenih područja na otoku. Činjenica da iz svakog kuta kuće puca pogled na neki drugi dio prekrasne prirode bila je jedna od odlučujićih prilikom kupnje stana. Glavna spavaća soba ima tri velika ormara izrađena po mjeri s hrastovim vratima obloženim Naturtex rafijom, baš kao i uzglavlje bračnog kreveta. Prostor za odmor krase i afričke i sardinijske rukotvorine – vlasnica stana živi i radi u Barceloni, koja je udaljena manje od 30 minuta leta od Menorce, no rodom je sa Sardinije.

Kupaonice krase bijele pločice te prirodni detalji poput držača za ručnike Normann Copenhagen izrađenih od drva te polica ispod umivaonika od prirodnog kamena. Keramičke viseće svjetiljke u ensuite kupaonici osmislio je studio Farré & Costa Interiors, dok je lampa u kupaonici za goste nosi potpis ranije spomenutog brenda Aroma del Campo. Jedan od najljepših dijelova stana svakako je terasa, na kojoj se nalazi i vanjski tuš, idealan za osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana.

Riječ je o zaista predivno i skladno uređenom interijeru koji poziva na boravak tijekom cijele godine, a ne samo u ljeti. U nastavku otkrijte još fotografija ovog projekta.

 

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Laura Tomas (@shotmenorca_arquitectura)

Art direction: Paola Gheis (@paolagheis)

Uređenje interijera: Farré & Costa Interiors (@farrecosta)

Umjetnička djela: Chelsea Davine (@chelseadavine)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0